Results 1 to 3 of 3

Thread: EML and loss of power at high revs

  
  1. #1
    Status
    Offline
    cornishtaz's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,647
    Mentioned in
    2 Post(s)
    Quoted
    3 Post(s)

    Question EML and loss of power at high revs

    I've got a niggly fault which I need advice with, when I accelerate hard and rev upto 3500-4000 in 3rd my EML comes on and power is lost. I can clear the light and get power back by switching off ignition.

    I've read the fault code and I've got
    P0234-5A Boost pressure control cct negative deviation

    My car is a 06 1.9 CDTi 150 mileage 101000 and fitted with a green DTUK box.

    I cleaned the EGR and boost sensor a couple of months back

    Any help would be appreciated.

  2. #2
    Status
    Offline
    cornishtaz's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,647
    Mentioned in
    2 Post(s)
    Quoted
    3 Post(s)
    Anyone pse

  3. #3
    Status
    Offline
    richiea's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    40
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    hi i would check your vacum pipes the tiniest little hole or split can cause this if no splits or holes then could be your afm

Similar Threads

  1. Judder - Low revs + Maybe loss of power?
    By Alex991 in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 7
    Last Post: 03-04-2011, 00:50
  2. 1.9cdti 150 serious loss of power at low revs
    By BigWoody28 in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 10
    Last Post: 06-11-2009, 12:31

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •