Results 1 to 5 of 5

Thread: Dying x reg 1.6sxi!!

  
  1. #1
    Status
    Offline
    ian k's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    5
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Dying x reg 1.6sxi!!

    Hi, i could really do with some advice please... Car drives perfectly until i accelerate hard or drive at more than 40, it then starts kangarooing and dies as soon as the revs drop. hard to re-start again but then drives fine after it's started again. I've already blanked the EGR as that was the first thing i thought of but has made no difference.

    EML has come on a few times and stayed on until I had the codes cleared each time. Now showing codes 0420 and 0110 and about ready to pull the rest of my hair out!!


    cheers in advance!


  2. #2
    Status
    Offline
    nry's Avatar
    Cumbria RO | Club Team
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    25,986
    Mentioned in
    48 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    MAF if there is one and 0420 suggests a fault with the CAT I think. Both would explain the faults on their own.

  3. #3
    Status
    Offline
    ian k's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    5
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Yeah, 0110 is fault with ait intake temp sensor, but.. i cant find one but it does have MAF! 0420 also refers to both lambda sensors, neither of these codes showed until after i had blanked the egr.

  4. #4
    Status
    Offline
    nry's Avatar
    Cumbria RO | Club Team
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    25,986
    Mentioned in
    48 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    P0110 can be intake temp sensor or MAF - so in your case, the MAF. I'd look at changing this first, it might clear the other code up.

  5. #5
    Status
    Offline
    ian k's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    5
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    cheers, you're a star mate. am i right in thinking i can just unplug the maf for a short time to see if the problem continues? Fingers crossed it's that and not the other!

Similar Threads

  1. can i put this on my 1.6sxi
    By murphy in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 2
    Last Post: 15-01-2006, 18:46

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •