Results 1 to 7 of 7

Thread: hub abs-t/c plug question

  
  1. #1
    Status
    Offline
    [ELMO]'s Avatar
    Moderator Friend
    Join Date
    May 2008
    Location
    Didcot, Oxfordshire
    Posts
    7,316
    Mentioned in
    7 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)

    hub abs-t/c plug question

    hey guys, im pretty sure i know the answer to this question but ill ask anyways in the hope im wrong

    for about a month now my abs and t/c lights have been coming on and dissapearing yet the speedos worked the wholetime, but yesterday it stopped working all together and the abs-t/c lights now on constantly.

    just been out to the car to check what it could be and as i guessed the wire that goes into the blue plug at the hub has frayed off

    so my question is, can the plug be unclipped from the hub and a new one connected OR am i going to have to bite the bullet and buy another hub?

    pretty annoying as the hubs only been on the car for 6 months
    MK5 1.7 CDTI OWNER AND AN ESTABLISHED MEMBER OF THE DARK SIDE!

  2. #2
    Status
    Offline
    Fraggle's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1,038
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Has to be a new hub

  3. #3
    Status
    Offline
    [ELMO]'s Avatar
    Moderator Friend
    Join Date
    May 2008
    Location
    Didcot, Oxfordshire
    Posts
    7,316
    Mentioned in
    7 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Bollox that's annoying lol, Ahh well I can put up with it till payday
    MK5 1.7 CDTI OWNER AND AN ESTABLISHED MEMBER OF THE DARK SIDE!

  4. #4
    Status
    Offline
    Fraggle's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1,038
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I've not long changed the 2 on mine. I was thinking of sealing around the joint with some sort of sealant or hot glue gun.

  5. #5
    Status
    Offline
    [ELMO]'s Avatar
    Moderator Friend
    Join Date
    May 2008
    Location
    Didcot, Oxfordshire
    Posts
    7,316
    Mentioned in
    7 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    yea just been speaking to a mate of mine about putting something like tiger seal around the wires, just for added protection need to put up a wanted post before i forget actually
    MK5 1.7 CDTI OWNER AND AN ESTABLISHED MEMBER OF THE DARK SIDE!

  6. #6
    Status
    Offline
    ron07's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    480
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    yeah sound like it need a new hub. have you checked the wires and plug behind the wheel? ebay sells the hubs for around 50 notes
    REP BLACK SAPPHIRE GSI

  7. #7
    Status
    Offline
    [ELMO]'s Avatar
    Moderator Friend
    Join Date
    May 2008
    Location
    Didcot, Oxfordshire
    Posts
    7,316
    Mentioned in
    7 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    That's what I mean chap, the wires frayed, found a brand new hub for £60 posted so getting that payday unless I sell my coilovers in time
    MK5 1.7 CDTI OWNER AND AN ESTABLISHED MEMBER OF THE DARK SIDE!

Similar Threads

  1. spark plug question
    By solorider in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 12
    Last Post: 15-06-2011, 15:49
  2. Another Spark Plug Question
    By Coupe John in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 15
    Last Post: 08-09-2009, 21:45

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •