Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Engine Help Needed PLEASE

  
  1. #1
    Status
    Offline
    paulyoung89's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    43
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Engine Help Needed PLEASE

    Hi all. Right the other day i cleaned my car as usual. Then everything seemed to go wrong. The exhaust went on the flexi part of the pipe so changed that, and now when i drive along it will not rev above 4000rpm and also sounds like its got an induction kit on it. Ive checked all the pipes on airbox and also changed the air filter. Also whilst driving if im light on the throttle it jerks like a bi**h. Today i cleaned out the throttle body but no change. I noticed that the wire for the plug connected to the tb were a bit dodgy with insulation tape around a couple of them, so i took them off and the wires were bodge by previous owner so i tried to re-do them but im not a mechanic so i done my best.
    Please if anyone has had this problem before or knows of any information, it will much appreciated.
    Its a 2002 1.6 Sxi. I believe the Engine Code is Z16XE

    Thanks
    Paul

  2. #2
    Status
    Offline
    paulyoung89's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    43
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    sorry to say but this is quite urgent aswell.
    Sorry guys

  3. #3
    Status
    Offline
    stevej66's Avatar
    Tech Advisor/Moderator
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    on the sofa
    Posts
    7,066
    Mentioned in
    52 Post(s)
    Quoted
    240 Post(s)
    when you changed the flexi on the exhaust, did you disturb or disconnect the post-cat O2 sensor as they are fragile in that area

  4. #4
    Status
    Offline
    corsa_chr1s's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Mar 2010
    Drives
    zafira gsi
    Location
    Upton, Doncaster, United Kingdom, United Kingdom
    Posts
    415
    Mentioned in
    4 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Add corsa_chr1s on Facebook
    possible cam sensor

    eml on?

  5. #5
    Status
    Offline
    paulyoung89's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    43
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by steve1412 View Post
    when you changed the flexi on the exhaust, did you disturb or disconnect the post-cat O2 sensor as they are fragile in that area
    Yh i did, i had to to be able to take the exhaust off.

  6. #6
    Status
    Offline
    paulyoung89's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    43
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by corsa_chr1s View Post
    possible cam sensor

    eml on?
    What is EML??? Sorry

  7. #7
    Status
    Offline
    paulyoung89's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    43
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Also forgot to mention. When just sitting still then reving it, it'll hit 4000rpm and seem like its hitting rev limiter. Then comes up with Code P0500??? Does this help at all???

  8. #8
    Status
    Offline
    corsa_chr1s's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Mar 2010
    Drives
    zafira gsi
    Location
    Upton, Doncaster, United Kingdom, United Kingdom
    Posts
    415
    Mentioned in
    4 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Add corsa_chr1s on Facebook
    eml = engine management light orange engine symbol sounds like cam sensor

  9. #9
    Status
    Offline
    paulyoung89's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    43
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    The EML only comes on when sitting still and reving the engine then only comes up with that P0500 Code. Not cam sensor code :s

  10. #10
    Status
    Offline
    Andy Brown's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    257
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Sounds like a coil pack to me, i had same issue.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Engine help needed
    By cdti carl in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 23
    Last Post: 05-03-2012, 16:26
  2. help engine needed
    By fastvaux in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 0
    Last Post: 01-05-2011, 13:51
  3. help needed with engine
    By dolce vita in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 1
    Last Post: 28-03-2010, 13:42

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •