Results 1 to 7 of 7

Thread: Car Died :(

  
  1. #1
    Status
    Offline
    tuhin88's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    20
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Car Died :(

    heyy

    On s tarting the car today funny noise was coming from the engine, thought of nothing of it and then 10 min later engine management light came on, then the battery and the ABS light started flashing and the car just lost all power. Now it doesnt even tick over..Any ideas what it might be?


    Thanks

    Astra 1.7cdti SXI

  2. #2
    Status
    Offline
    jiberson's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2,239
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    What sort of funny noise you get? Sounds like alternator failed to me.

  3. #3
    Status
    Offline
    tuhin88's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    20
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    like a hissing sound everytime the car was idle, in the morning no problem but on the way back from work the trouble started

  4. #4
    Status
    Offline
    jiberson's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2,239
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Do your lights work etc?

  5. #5
    Status
    Offline
    tuhin88's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    20
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    yep all lights work fine

  6. #6
    Status
    Offline
    marc_frobie's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    557
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    "Hissing" could have been belt slipping on alternator? Could still be enough power in battery to have lights for now but not enough to fire up. What happens when u turn the key to start it? Check wires around starter & alternator.
    1.4 MK5 BEAST!

  7. #7
    Status
    Offline
    roswell's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    May 2004
    Posts
    433
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Crank shaft sensor if it only happens when hot.

Similar Threads

  1. AFM died?
    By Phil1989 in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 9
    Last Post: 20-05-2013, 21:50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •