Results 1 to 8 of 8

Thread: help!! petrols drinkin loads!

  
  1. #1
    Status
    Offline
    Ting Tong's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    1,303
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Post help!! petrols drinkin loads!

    got 1.4 16v astra...for some reason its only doing 100-130 to half tank instead of nearly double.....a mate rekons could be heat sensor or summit cus the dial isnt moving atal
    however i no its due a service which its getting soon but could this be affecting fuel soo much

    getting new air n oil filter,spark plugs and fresh oil

    any help as to what could be wrong cheers

  2. #2
    Status
    Offline
    Andy Brown's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    257
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    100 - 130 on half a tank is pretty good tbh, i get approx 240 / 250 to a full tank. but on the pother hand after a good service i have noticed its better on fuel

  3. #3
    Status
    Offline
    Ting Tong's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    1,303
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    usually does at least 100 to quarter lol....do service n see what its like then??

  4. #4
    Status
    Offline
    Andy Brown's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    257
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Yeah give it a service, good practice anyway and might just help

  5. #5
    Status
    Offline
    k.a.r.l's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,986
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    hmm sounds like your in turbo territory i only get 50 mile to 1/4 tank lol and thats taking it easy

  6. #6
    Status
    Offline
    k.a.r.l's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,986
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    but yea a good service wont go a miss and change the fuel filter while your at it mate

  7. #7
    Status
    Offline
    Ting Tong's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    1,303
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    found out its engine coolant temp sensor....and getting serviced too tues....thanks for help guys

  8. #8
    Status
    Offline
    OAP's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    19
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I have the very same problem with my 1.4 and came on here just now to ask for some advice when I saw your post. Can you tell where to find the engine coolant temp sensor? and if its something I could replace myself?
    Thanks for any help.

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 20-06-2014, 23:47
  2. Loads of oil
    By TheCorner in forum Chassis
    Replies: 2
    Last Post: 26-10-2010, 16:48

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •