Results 1 to 4 of 4

Thread: 2.0 16v misfiring under load

  
  1. #1
    Status
    Offline
    -Ad-'s Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    218
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    2.0 16v misfiring under load

    As above really.
    Its fine in neutral when not under load, as soon as you put the engine under load it goes down onto 2/3 cylinders.
    No engine management light or anything.

    First things to check?
    I was thinking coilpack dying...?

  2. #2
    Status
    Offline
    astra sxi 2003's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Jul 2003
    Drives
    1.6 SXI Astra mk4, 2.0 SRI Astra mk4 & Mokka 1.7 4x4
    Location
    Witham, Essex
    Posts
    2,185
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    3 Post(s)
    Follow astra sxi 2003 On Twitter Add astra sxi 2003 on Facebook
    coil pack, leads or plugs are the main things to check.

    Most likely the coil pack though.
    For all things Electronic, Electrical and Automotive
    Check out my web site www.daycall.co.uk
    x2 Astra mk4 1.6 16v & a Mokka 1.7

  3. #3
    Status
    Offline
    Toms1989's Avatar
    Soft Top VTEC :)
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    11,356
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Friend had similar with his corsa sport.

    His turned out to be 2 HT leads arcing. Check it in the dark with a friend to see if there are any sparks flying
    FULL Black Leather Heated coupe interior for sale! 200!!!
    Click Here

  4. #4
    Status
    Offline
    -Ad-'s Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    218
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    My first thoughts were correct, it was the coilpack.
    Must have been struggling with the engine under load.

    So a worthwhile check for anyone having a similar problem.

Similar Threads

  1. Z20let misfiring under load and on boost
    By englishboy in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 16
    Last Post: 06-09-2014, 21:32
  2. x25xe misfiring under load
    By phatsam7 in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 0
    Last Post: 21-05-2010, 21:09

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •