Results 1 to 5 of 5

Thread: Engine Push Start Button

  
  1. #1
    Status
    Offline
    Tomzastra's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    653
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Engine Push Start Button

    As title anyone fitted one of these?
    Was it as easy as they say?

    http://cgi.ebay.co.uk/Chrome-Engine-Start-Starter-Push-Button-Button-Switch-/110605881529?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM& hash=item19c09fd0b9

  2. #2
    Status
    Offline
    Autosparks's Avatar
    Technical Advisor
    Club Team
    Join Date
    May 2003
    Drives
    VXR Nurburgring
    Location
    N/W London
    Posts
    39,745
    Mentioned in
    115 Post(s)
    Quoted
    70 Post(s)
    On a MK4 yes, MK5 (where this is posted) not so easy
    Want a professional job done on fitting your aftermarket electrical accessories? PM me for a quote
    Electrical fault finding also taken on
    Located in N/W London HA3, and willing to travel within reason





  3. #3
    Status
    Offline
    Matt2137's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    85
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I'm entirely sure about everything needed I know you need the module and dials but I know stampede has activated the sports button on cars that didnt have it as standard.

  4. #4
    Status
    Offline
    Coo's Avatar
    Banned
    Join Date
    May 2003
    Posts
    25,105
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by Matt2137 View Post
    I'm entirely sure about everything needed I know you need the module and dials but I know stampede has activated the sports button on cars that didnt have it as standard.

    He wants an engine START button...not sports button activated

  5. #5
    Status
    Offline
    solorider's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,086
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    you could wire the switch direct to the small wire on the starter,you would need to wire the relay so that it only comes live when the ignition is switched on but easy enough to do,if you are worried about the voltage drop you could use a second relay to activate the other (canbus may not like it) but one side you take direct from the battery with a fuse and that would be switched to the starter feed wire,the other side of the relay you would take a ignition feed through the switch to the relay then earth

Similar Threads

  1. Who has an engine push start button
    By paul_bunce in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 21
    Last Post: 19-08-2006, 13:09

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •