Results 1 to 6 of 6

Thread: sick of spending money

  
  1. #1
    Status
    Offline
    jonny_1990's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    3
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    sick of spending money

    Iv got an astra mk4 1.6 16v sxi twinport and its on a 54 plate. i got the car in january 09 an has had noting but problems with it, the latest 1 is the eml light is on i got the codes read and it was misfiring, i replaced the coil pack an it was still on bt now it flashes when i put my foot down, it has all the usual problem lyk kangerooing and loss of power when pulling off, it also failed its mot on it emmissions could i jst replace the egr valve to solve all problems? cheers for any help

  2. #2
    Status
    Offline
    popeye's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    223
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    egr valve could be the culprit, or a faulty o2 sensor or even a collapsed cat at worst case scenario

  3. #3
    Status
    Offline
    coxy90's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    3
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    ive just had my erg valve done n it solved the problem...worth doin to make sure tho

  4. #4
    Status
    Offline
    joshnosh's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1,315
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    my cat colapped and i had simalar problems to you
    just replaced it today
    if it ant broke, don't fix it.....mod it! MK4 flip keys £13.99

  5. #5
    Status
    Offline
    jonny_1990's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    3
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    cheers everyone, goin to c if i can get away with the 02 sensor and the egr valve, been trying to get hold ov a second hand cat is impossible once aging cheers

  6. #6
    Status
    Offline
    Hinesy's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    117
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Had this exact problem with my 54 plate twinport mk4! i replaced all of the above mentioned parts, with no luck, turned out to be the ecu at fault at a cost of 900 quid! luckly the car came with a 3 month warrenty so the garaged replaced it with the mk5 i have now! Hope yours turns out to be a simple fix though
    ASTRA H 1.8,Silver Lightning,
    Clifford 330 Alarm, Window Tints, vxR Clocks With Needle Sweep, Cruise Contol, Heatshot Washer System, XP Spoiler, Insignia Jets

Similar Threads

  1. i been spending money again
    By chewitt in forum Yorkshire Region
    Replies: 6
    Last Post: 31-07-2005, 14:13

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •