Results 1 to 8 of 8

Thread: TC/ABS Lights

  
  1. #1
    Status
    Offline
    MaseAmie SRI's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    475
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    TC/ABS Lights

    Whilst coming home yesterday from TRAX both the ABS & TC light came on the car didn't act any differently engine was running fine so when i got home i did the pedal test and all i got was P1106 code so i disconnected the ECU overnight and ive been out in it today the lights were out and after half hour both lights reappeared i did the pedal test and the EML light constantly flashed (i got bored after it flashed fifty times at me) does this indicate no codes stored? Could i be looking at maybe a ABS/wheel sensor maybe.

  2. #2
    Status
    Offline
    thechompster2000's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    544
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    P0500 IS THE ABS/WHEEL SENSOR/ Could be that, ive just got mine changed cuz those 2 lights came up, all gone now but like i said different code.

  3. #3
    Status
    Offline
    MaseAmie SRI's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    475
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    did you get that code when you did pedal test mate? Or am i best plugging it up to a diagnostics machine to get an abs fault?

  4. #4
    Status
    Offline
    Minty's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    399
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Mine does this but only on first time start up and if i turn it on and off then its fine and wont come on all day until the next morning.

  5. #5
    Status
    Offline
    MaseAmie SRI's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    475
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Aye mine will go out after being stopped and started but as soon as you set off again they'll reappear.

  6. #6
    Status
    Offline
    beeson1987's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1,084
    Mentioned in
    6 Post(s)
    Quoted
    2 Post(s)
    happened to me on my turbo and 1.8, had the abs hub changed and cured it.

  7. #7
    Status
    Offline
    MaseAmie SRI's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    475
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Is the abs sensor all in one with the wheel bearing/hub??

  8. #8
    Status
    Offline
    MaseAmie SRI's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    475
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Had the car on diagnostics machine and the reading i got was right front wheel open circuit. So today ive had a look with the wheel off and one of the wires had fallen out of the connection block coming from the abs sensor. Plugged it all back in as it should and the lights now go out after start up. I do like it when fixes are this easy.

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 09-06-2014, 12:47

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •