Results 1 to 5 of 5

Thread: HELP newbie BID to MFD or GID change

  
  1. #1
    Status
    Offline
    phildenholm's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    16
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    HELP newbie BID to MFD or GID change

    Hi all, im new here having just got the wife a mks astra 1.7 cdti club last week. I am no stranger to VX cars having had a few vectras and a corsa or 2 over the years. So far I have fitted cruise (one of life's essentials) but next I want to change the BID screen (useless) for either a MFD or a GID so I can use the BC functions.

    Now dont get me wrong I'm not lazy I have searched this and other forums for about a week now but havent found a straight answer to the question I have (although I have found loads of other info)

    So here goes.

    1. Does any screen I want to fit to my astra have to have been devoiced from its previous head unit or is there any way to sort this (hopefully with the opcom I have) once its in my car? I ask this as I have seen a few MFD's on ebay this last week but none of the people selling seemed to know if they had been devoiced, not much use from what I have read.

    2. does the MFD or GID require any aditional wiring to work with my CD30 or are they a straight swap?

    3. Does anyone know if opcom can enable the BC functions and do the repairing of the CD30 to the new screen? If so how??

    Thanks in advance for your help guys and be kind to a newbie

  2. #2
    Status
    Offline
    Phatashki's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    99
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    1. Yes It has to divorced, There is one person Pecky on this forum who can decode them so its not a total lost if its not divorced.

    2. Nope plug in and tech2 and all done. CID will work but you will lose the function to control your treble and bass with your cd30, as the cd70 has a seperate menu accessed on the screen itself

    3. Nope sorry.

  3. #3
    Status
    Offline
    phildenholm's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    16
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    thanks for the info, does the MFD or GID have to be from a astra or zafira or could i get one say from a vectra??

  4. #4
    Status
    Offline
    pecky's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    1,062
    Mentioned in
    8 Post(s)
    Quoted
    2 Post(s)
    Quote Originally Posted by phildenholm View Post
    or could i get one say from a vectra??
    No as the trip computer doesn't work nor does the outside temp.

    Also the screen is a different size so doesn't fit properly either.

  5. #5
    Status
    Offline
    phildenholm's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    16
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    cool thanks for the info

Similar Threads

  1. Newbie to change to astras
    By danmartin in forum Chit Chat and a Warm Welcome!
    Replies: 3
    Last Post: 26-07-2011, 19:31

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •