Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 10 of 42

Thread: Fitted Tx FMIC - Now weird Noises

  
  1. #1
    Status
    Offline
    Ryan_Fisher's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    262
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Unhappy Fitted Tx FMIC - Now weird Noises

    Evening all,

    I fitted my TxAutosport FMIC over the weekend, now when i accelerate it seems to like screem/wine at me?!?! I am running an open cone at present so dont known whether it is the sound of the air passing through the FMIC or something. Just guessing really.

    I have checked all the bvoost pipes aqnd they are all as tight as can be!?!?

    Anyone else had such symptons?

    Also, i cracked my exhaust and have had it welded up as temporary messure till i can get hold a new one. i have fitted it back on, and the clamp seems to be a right bitch to get aligned correctly, i think its there as everything is tightly held in position, but dont know whether this could be causing such a noise?

    apologise for the long post

    Thanks in advance

    Ryan

  2. #2
    Status
    Offline
    antmashed's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    159
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    maybe thats what my wining noise is too? i fitted mine last week

  3. #3
    Status
    Offline
    madgezza's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,144
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    no wines from mine but had a nightmare with the fans and coolant light and im still not 100% sure its right

  4. #4
    Status
    Offline
    Daz coupe's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    May 2010
    Posts
    677
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by madgezza View Post
    no wines from mine but had a nightmare with the fans and coolant light and im still not 100% sure its right
    Had issues with the fans and coolant light on mine too,,,,
    Titan Gold Coupe Turbo
    Stage 3.5

    Clicky Here

  5. #5
    Status
    Offline
    WHITE CHOCOLATE's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    886
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Yeah can anyone confirm why when the ac fans kicked in,it whacks the coolant module light straight on.is one supposed to be primary and one secondary?
    "WHATS THE RETAIL ON ONE OF THOSE?" "MORE THAN YOU CAN AFFORD PAL . . . .888

  6. #6
    Status
    Offline
    FEDZYN888's Avatar
    AOC Lite Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,351
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    do u have 2 small fans at the front as thats wat u need to stop the light coming on tom

  7. #7
    Status
    Offline
    welsh-andy's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    7,176
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    i had fan issues, i blew fuse F4, mite go the tx route next time, or if feeling flush the courtenay fmic route,lol

  8. #8
    Status
    Offline
    WHITE CHOCOLATE's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    886
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I have 2 fans and the light comes on,any simple fixes or common faults?
    "WHATS THE RETAIL ON ONE OF THOSE?" "MORE THAN YOU CAN AFFORD PAL . . . .888

  9. #9
    Status
    Offline
    Daz coupe's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    May 2010
    Posts
    677
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by slimey_eyes View Post
    do u have 2 small fans at the front as thats wat u need to stop the light coming on tom

    On my kit the fans were 2 small(must have been an early kit) and still put the light on and played havoc with the engine fan....

    On the wifes she has 2 fans but they are larger and have never had an issue...
    Titan Gold Coupe Turbo
    Stage 3.5

    Clicky Here

  10. #10
    Status
    Offline
    madgezza's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,144
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    all the kits should have the 2 slim line fans, i wired mine up and they come on 2-3 times with no light then on it came. there was 1 thing i did notice the air when the fans cut in was being pushed away from the car (forward) so ive now changed the wires around so the fans run in reverse and push the air back through the rad. see how it goes now

Page 1 of 5 12345 LastLast

Similar Threads

  1. Weird noises from door speakers
    By John2108 in forum ICE Mk4|G
    Replies: 5
    Last Post: 10-09-2013, 23:43
  2. cambelt kit fitted,water pump now weird noises ???? Help!
    By bigmackers in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 5
    Last Post: 02-02-2011, 23:25

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •