Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Dead Car :(

  
  1. #1
    Status
    Offline
    jiberson's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2,239
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Unhappy Dead Car :(

    Was driving along today when the oil light came on and the engine started to make a horrific noise so pulled over straight away and shut the engine off. Got towed back to a local friendly mechanic but he cant look at it until saturday. Sounds like it could be something big. Maybe oil pump or big end or something in the cambelt area. Cars had just clocked 69600 miles as it happened. Am gutted

  2. #2
    Status
    Offline
    Ben_M's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4,057
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    hope its not to hard to fix mate, stupid question - was there oil in it?

  3. #3
    Status
    Offline
    munkie's Avatar
    AstraSport Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    4,922
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    when was waterpump and belt changed?

  4. #4
    Status
    Offline
    jiberson's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2,239
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Yeah oil on max as had only been service 2 weeks ago, cambelt was changed about 5k miles ago and the waterpumps on the drive belt not cam belt.

  5. #5
    Status
    Offline
    zooly's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    32
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    hope its a simple fix mate i had the same thing on the shogun when dragin the horse trailer behind had to replace bottom end hope you dont have to go down that road i got lukcky and had a kind neighbour breakin one and did me a good price
    IF ITS OLD AND RUSTY I BUY IT

  6. #6
    Status
    Offline
    jiberson's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2,239
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Im hoping for a simple fix but i aint so sure it is going to be

  7. #7
    Status
    Offline
    p-a's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    1,610
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    did the car dump any oil out onto the road? I doubt if it was the cambelt - it that snaps the engine will die pretty much instantly. Sounds more like the engine suddenly lost a load of oil.
    1999 Astra CDX 1.8 16v Auto Estate

    14th December 2012 - 200,000 miles

  8. #8
    Status
    Offline
    nry's Avatar
    Cumbria RO | Club Team
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    25,986
    Mentioned in
    48 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    What engine is it?

  9. #9
    Status
    Offline
    jiberson's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2,239
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Not lost any oil and the cam belt hasnt snapped the engine still runs, just extremely ropey, havent left it running longer than 5 seconds. Is a 1.7DTi nry

  10. #10
    Status
    Offline
    nry's Avatar
    Cumbria RO | Club Team
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    25,986
    Mentioned in
    48 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Moved this to the diesel section

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. MCA dead at 47
    By Ffoeg in forum Chit Chat and a Warm Welcome!
    Replies: 4
    Last Post: 05-05-2012, 21:13
  2. dead lock function erm..... dead :)
    By Glasgow_Stu in forum Electrical
    Replies: 13
    Last Post: 09-06-2010, 22:43

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •