Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Fault code confusion

  
  1. #1
    Status
    Offline
    piperm's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    1,334
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    6 Post(s)

    Fault code confusion

    i just had the ecu light pop up in the van.. Did a pedal test and it came up with a code.. Did a seach on here for the fault codes and matced it up and got this as a result..


    P1901 TSS Circuit Intermittent Malfunction

    Does anyone know what this is has i dont have a clue?

    Cheers

    Matt
    Rolling in a: 57 Astra 1.7 SRi CDTi with X-Pack in Black (135K Miles).
    61 Corsa 1.4 SRi With X-pack in Silver

  2. #2
    Status
    Offline
    jiberson's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2,239
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    If thats your 1.3cdti van than its your particulates filter.

  3. #3
    Status
    Offline
    jiberson's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2,239
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    P1901 Particulate Filter Pressure Sensor Low Voltage C-030
    P1901 Particulate Filter Pressure Sensor Low Differential Pressure C-030
    P1901 Particulate Filter Pressure Sensor High Differential Pressure B-056
    P1901 Particulate Filter Pressure Sensor High Voltage C-030
    P1901 Particulate Filter Pressure Sensor Range/Performance B-056
    P1901 Particulate Filter Differential Pressure Signal not Plausible with Mass Air Flow C-030
    P1901 Particulate Filter Pressure Sensor Hose Line Malfunction C-030

  4. #4
    Status
    Offline
    piperm's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    1,334
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    6 Post(s)
    yeah its the Combo and oh right.. how come i got a different fault? =S


    I took a right corner abit harsh and next thing i know the ecu light came on and thats the code it flashed up

    With regarding the 'Particulate Filter Pressure Sensor Hose Line Malfunction C-030'... it has been making a loud shhhhhhhhhhhhhhh noise just lately but only when the turbo kicks in above 2k revs.. i've been wondering if theres a hose came off and the may be ecu has just picked up on it
    Rolling in a: 57 Astra 1.7 SRi CDTi with X-Pack in Black (135K Miles).
    61 Corsa 1.4 SRi With X-pack in Silver

  5. #5
    Status
    Offline
    jiberson's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2,239
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    You could have picked up a fault code from a different engine as they are not the same on them all, by the sounds of it, it may well be a loose pipe somewhere... Not an expert really just thought id lend you a helping hand to point you in the right direction.

  6. #6
    Status
    Offline
    piperm's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    1,334
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    6 Post(s)
    nah mate.. all help if appreciated to be honist.. i try and help people out asmuch as i can on here myself
    Rolling in a: 57 Astra 1.7 SRi CDTi with X-Pack in Black (135K Miles).
    61 Corsa 1.4 SRi With X-pack in Silver

  7. #7
    Status
    Offline
    jiberson's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2,239
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Just had a quick browse, looks like your fault code diganosis was a peugeot/citroen one

  8. #8
    Status
    Offline
    piperm's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    1,334
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    6 Post(s)
    i got it off this site though via the search thingy.. i've just looked myself and it was the CANBUS codes.. whatever they are :S
    Rolling in a: 57 Astra 1.7 SRi CDTi with X-Pack in Black (135K Miles).
    61 Corsa 1.4 SRi With X-pack in Silver

  9. #9
    Status
    Offline
    jiberson's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2,239
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Not sure, i used the astra h sticky jobby as i think the combo is Z13DTH too?

  10. #10
    Status
    Offline
    piperm's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    1,334
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    6 Post(s)
    im not sure of the engine in it.. where could i find out?
    Rolling in a: 57 Astra 1.7 SRi CDTi with X-Pack in Black (135K Miles).
    61 Corsa 1.4 SRi With X-pack in Silver

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. engine code confusion
    By x16xel in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 6
    Last Post: 28-03-2013, 18:18
  2. Fitted a new lambda sensor bank 1 due to fault code p0135, now code has flashed again
    By Josh_GsiTurbo in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 16
    Last Post: 31-01-2012, 20:16
  3. paint code confusion
    By [ELMO] in forum Bodywork and Exterior
    Replies: 8
    Last Post: 11-08-2008, 21:31

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •