Results 1 to 6 of 6

Thread: Help!!!!! :(

  
  1. #1
    Status
    Offline
    davelittleuk's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    2
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Exclamation Help!!!!! :(

    HI

    Can anyone help iv just purchased a astra G on a t plate 1999 1.8 16v sport 3 door it has the white dials inside the guy whos had it befor me has put blue bulbs in but the speedo is all to **** and also the front wheelbearing is going which i beleive has a speed sensor attached is this the cause of my problem or do i need new speedo if so where can i get hold of one

  2. #2
    Status
    Online
    astra_dave's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Bolton
    Posts
    5,316
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    may be a poor connection from where the guy changed the bulbs to blue, the wheel bearing won't throw the sensor out.
    Quote Originally Posted by aussiegman View Post
    You know me so well and not even dinner, a movie and some flowers Tony. What sort of man do you think I am!!!!!

  3. #3
    Status
    Offline
    bezzaberry's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    178
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    its not a hard job to whip out dials and have a look. and a wheel bearing is nothing major mate. just get it done when you can other wise it could cause further damage

  4. #4
    Status
    Offline
    Brian's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    11,472
    Mentioned in
    141 Post(s)
    Quoted
    126 Post(s)
    Hiya,
    It appears to be exatly what "astra dave" replied,

    My bet is that the plastik clip/compressed connecter is brocken and not making a secure connection,
    but could be sorted

    Kindest Paula

  5. #5
    Status
    Offline
    davelittleuk's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    2
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    thanks if that is the problem how is it sorted please

  6. #6
    Status
    Offline
    Brian's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    11,472
    Mentioned in
    141 Post(s)
    Quoted
    126 Post(s)
    Quote Originally Posted by davelittleuk View Post
    thanks if that is the problem how is it sorted please
    When you have tacken the surround dial plastik off, on the top of the speedo one can see a lever /clip the lever lifts up a little and moves to the right,(but doesnt come off) but remains fixed in situe,go very carefull.

    That releases the clocks, and after removing the bottom two locating screws it will come away
    Take a look and see wether or not the top plug is connected, before doing anything, the connection should be tight, so feel for it,

    If it is loose then , its very fiddly but seal the connection together as best you can ie good insulation tape, i managed with one of my cars before.

    But please go very careful, and if your unsure seek help.
    there no doubt will be a how to do on here,

    but observe before procceeding, worth taking a look anyway

    Paula

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •