Results 1 to 8 of 8

Thread: Snow foam not foaming very well

  
  1. #1
    Status
    Offline
    lee gsi's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Near Portsmouth....... Drives a Signum 1.9 CDTi
    Posts
    17,757
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Snow foam not foaming very well

    Does the snow foam 'go off'?

    The last few times I have snow foamed our cars it hasnt foamed up very well. Its sort of more watered down.

    I had the control fully turned one way but it still didnt foam that well.
    The truth is always the truth even if you haven't realised it yet...

  2. #2
    Status
    Offline
    buckle's Avatar
    /
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    18,921
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Did you give it a shake first? My valet pro seems to seperate.

    Also warm or cold water?

  3. #3
    Status
    Offline
    lee gsi's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Near Portsmouth....... Drives a Signum 1.9 CDTi
    Posts
    17,757
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Gave it a shake, about an inch put into the bottle then topped up with warm water.
    The truth is always the truth even if you haven't realised it yet...

  4. #4
    Status
    Offline
    lee gsi's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Near Portsmouth....... Drives a Signum 1.9 CDTi
    Posts
    17,757
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Anyone have ideas?
    The truth is always the truth even if you haven't realised it yet...

  5. #5
    Status
    Offline
    welsh-andy's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    7,176
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    i use hotwater and inch or snow foam and hd lance on full setting, watery seems u have it set on weakest

    http://www.youtube.com/watch?v=dPI6E38rL2Y

    mine like shaving foam,lol

  6. #6
    Status
    Offline
    lee gsi's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Near Portsmouth....... Drives a Signum 1.9 CDTi
    Posts
    17,757
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Yeah I saw that video lol. Thats how ours used to be.

    Its about a year old so it may just be that its 'gone off'
    The truth is always the truth even if you haven't realised it yet...

  7. #7
    Status
    Offline
    welsh-andy's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    7,176
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Quote Originally Posted by lee gsi View Post
    Yeah I saw that video lol. Thats how ours used to be.

    Its about a year old so it may just be that its 'gone off'
    hmmm i had a bottle for a yr, went solid in cold but was still fine, so seems unlikely it goes off, although u never know i guess, try valet pro imo best around

  8. #8
    Status
    Offline
    CoopCoop's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    66
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Mine did this a while ago just take the feed pipe off give a good rinse, clean foam head out with red hot water, then as usual fill up go from low foam setting to high foam setting a couple of times and it will clear it.

Similar Threads

  1. snow foaming - Just for fun?
    By Cornish lad in forum Car Care and Detailing
    Replies: 4
    Last Post: 31-05-2010, 12:53

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •