Results 1 to 7 of 7

Thread: 1999 Astra 1.7 LS DT Wont Start???

  
  1. #1
    Status
    Offline
    PeteM1's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    2
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    1999 Astra 1.7 LS DT Wont Start???

    Hello all, wondering if you could give me some advice? Car stopped whilst driving on motor way, called RAC who connected car to computer and indicated possible diesel pump fault. Car towed to garage who again indicated diesel pump. Garage sent off pump to company who replaced chip board (ecu?) tested working and sent back. Garage fitted and is still giving me the same issue of not starting. Engine is turning but failing to start? Bit worried as the pump to be sent off was not cheap (however cheaper than a brand new one) Spoke to garage and they are scratching their heads as to why this fault is here? Any ideas????

    Thanks

    Pete

  2. #2
    Status
    Offline
    chris vanman's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    May 2010
    Posts
    78
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    try edu at the back of the engine above the fuel pump its plug and play you can get a 2nd hand 1 for around £100

  3. #3
    Status
    Offline
    jiberson's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2,239
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Sounds like what he has just done chris

  4. #4
    Status
    Offline
    PeteM1's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    2
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Thanks for your replies.

    The garage sent the pump off and they said there was a fault with the chip? From what im told they strip the whole unit down and re-condition it?? Anyway they said there was a fault on the electronics and repaired it. Unit was tested as working before they sent it back. Is this the same thing as the EDU?? Not heard back from the garage yet.

  5. #5
    Status
    Offline
    Leanne_750's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    24
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Sounds Like the same problem my dad has got with his but he has fitted a brand new pump and still no change..

    Dad took the diagnostic kit home tonight to try and find any other faults..

    Hopefully it wont be nothing too major..
    Once A GirlRacer...Always A GirlRacer

  6. #6
    Status
    Offline
    jiberson's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2,239
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Could be fuel spill solenoid, or crankshaft sensor, or many other variables really.

  7. #7
    Status
    Offline
    Leanne_750's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    24
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    under the passanger side wing there is a control box thing.. Dad's was full of water and loose, Disconnected all wiring and dried it out and put the wiring back in.. All works ok now,, Starts everytime.. Try that it may help..
    Once A GirlRacer...Always A GirlRacer

Similar Threads

  1. astra sri 1999 - wont start - help
    By inti786 in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 10
    Last Post: 11-02-2011, 03:02
  2. astra sri 1999 - wont start!!
    By inti786 in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 0
    Last Post: 07-02-2011, 23:04

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •