Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Problem with mk4 astra coupe

  
  1. #1
    Status
    Offline
    Goran_m_pg's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    302
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Problem with mk4 astra coupe

    well...
    when i first start astra (1.8 16v 125hp), her rpm goes to ~1100 and then when i keep presing accelerate pedal and after release , it goes down, this only happens at start. When engine gets his working temperature it is working just perfect, what could that be?
    Ah yes, another thing, this started to happen after i done service on my coupe (does not need to have anything with it but ...) when i first start engine, and press accelerate pedal, i hear some strange sound, i hear water drops falling something like that, i hear it just where pedal is some place there... when i keep rising rpm i can hear it more, but after some time it stops (there was rain these days), this would be my second problem (my water level, the one for wipers is probably very very low but that water is only for wipers i think).

    To explain my situation, i have just bouth my astra and i dont have plates, so i cant drive it to mechanic since it is far, but i did drove it yesterday around a block and it is going perfect, only those problems i have, makes me think about them all the time, i wish i had plates...
    Can anyone help?

  2. #2
    Status
    Offline
    jay106's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    410
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    hi mate that would be the automatic choke mine stays up on 1100rpm when cold then drops after its warm

  3. #3
    Status
    Offline
    Goran_m_pg's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    302
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by jay106 View Post
    hi mate that would be the automatic choke mine stays up on 1100rpm when cold then drops after its warm
    Is that normal? Do i need to fix it?

  4. #4
    Status
    Offline
    Goran_m_pg's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    302
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Anyone?............

  5. #5
    Status
    Offline
    dave_coupe's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,497
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    mine does it aswell but not all the time! Its not really doing it any harm so ive never bothered having it looked at!
    THE STATEMENTS MADE ABOVE ARE MERELY MY OPINION AND SHOULD NOT BE INTERPRETED AS STATEMENTS OF FACT UNLESS OTHERWISE STATED

  6. #6
    Status
    Offline
    jay106's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    410
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    its normal mate next time you start it from cold just leave it tick over without reving it and in should settle to normal after a couple of minutes

  7. #7
    Status
    Offline
    Goran_m_pg's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    302
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Thanks people, you made me happy thank you very much,
    but i have the second problem that i explained in first post, someone know something about that?

  8. #8
    Status
    Offline
    benhavenhand19's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,023
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by jay106 View Post
    its normal mate next time you start it from cold just leave it tick over without reving it and in should settle to normal after a couple of minutes
    will drive smoother if you do this aswell. if you start it up from cold and just go it will be jolty and the clutch will judder a bit until engine is up to temp

  9. #9
    Status
    Offline
    couped's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    659
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    As above its completely normal mate,mines does too!
    What goes around,comes around!!

  10. #10
    Status
    Offline
    Goran_m_pg's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    302
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    This is why i love this forum i can find my soulmates
    but, the thing with water sound, did that happened to someone?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Astra G coupe problem!
    By D_A_V_E in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 5
    Last Post: 11-12-2012, 11:10
  2. Astra Coupe Problem
    By coupe_mad in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 10
    Last Post: 21-08-2008, 20:41

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •