Results 1 to 3 of 3

Thread: i need help!!!!!!

  
  1. #1
    Status
    Offline
    ianwilliamson's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    1
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    i need help!!!!!!

    I have an astra 1.6 year (2000) x-reg X16SZR engine code it appears to be running only on 3 cyclinders number 4 cylinder spark plug is wet and black others are ok.. I have been told a multiple of solving solutions.

    change sparks plug?
    change ht leads?
    change igntion coil?
    change ECU (engine management)?
    change lambda sensor?

    Can anyone help with a proper soultion? I need to get it through MOT in 3 weeks...

    Thanks in advance
    Ian

  2. #2
    Status
    Offline
    Coo's Avatar
    Banned
    Join Date
    May 2003
    Posts
    25,105
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    You certainly need to change spark plugs - that would be my first thoughts...


    http://www.spark-plugs.co.uk/pages/t.../diagnosis.htm

  3. #3
    Status
    Offline
    greenmini's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    1,291
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    firstly put new plugs in it.

    my 8 valve misfired on number 3, or 4, cant remember which. but i changed the ht lead and it was fine.
    Your car wont have a coil as such its a coilpack thing bolted where the distributor would be on an older engine. Id change that next but thats in extreme cases id say.
    1.6 8 valve, 5 door, soon to be a 5 studded let with crusty arches

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •