Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Ipf question

  
  1. #1
    Status
    Offline
    Dazal's Avatar
    South Wales RO
    Join Date
    May 2009
    Posts
    941
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Ipf question

    The car i bought last weekend came with a regal/eds ipf unit..... obviously i can map the car it came with, but my question is, can i use it on my wifes coupe turbo aswell....

  2. #2
    Status
    Offline
    buckle's Avatar
    /
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    18,921
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    No, it locks to the ECU number

  3. #3
    Status
    Offline
    jafo666's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    762
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I think there locked to one car!


  4. #4
    Status
    Offline
    Dazal's Avatar
    South Wales RO
    Join Date
    May 2009
    Posts
    941
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Mmmmm....thats a bugger..... what i did try tho , is when u load it up it asks wether to use existing ecu data. i clicked yes at first, which then gave me a list of the maps(inc the 3.5 ones).

    But then i started the prog again ,and clicked no when it asked to use existing ecu info....then it said disconnect ipf from pc, and plug into obd socket of the car i wish to use it on(which i didnt do)....now i'm usure wether to try it and see what happens...

  5. #5
    Status
    Offline
    c20let2k's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    415
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    The IPF is banded to the VIN number of the car, that also is banded to the ECU.
    The ECU and the VIN number has to be the same to work..

  6. #6
    Status
    Offline
    buckle's Avatar
    /
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    18,921
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    As above. EDS aren't stupid

    Otherwise the club could just buy one and rent it out for £50 a week

  7. #7
    Status
    Offline
    LordNikon's Avatar
    AOC Gold Member
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    18,952
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by Dazal View Post
    Mmmmm....thats a bugger..... what i did try tho , is when u load it up it asks wether to use existing ecu data. i clicked yes at first, which then gave me a list of the maps(inc the 3.5 ones).

    But then i started the prog again ,and clicked no when it asked to use existing ecu info....then it said disconnect ipf from pc, and plug into obd socket of the car i wish to use it on(which i didnt do)....now i'm usure wether to try it and see what happens...
    Try it i dare you

  8. #8
    Status
    Offline
    Dazal's Avatar
    South Wales RO
    Join Date
    May 2009
    Posts
    941
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    fink i'll pass on that one....

  9. #9
    Status
    Offline
    afcbadam's Avatar
    AstraSport Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2,573
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    a boffin giving some time alone with one of these units will soon work out how to un-lock it, tbh im surprised it hasnt been done.
    Astra T9 estate for sale, see my ebay link!

  10. #10
    Status
    Offline
    Minty's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    399
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I did hear someone with a tech 2 can mirror ECU ID's and map it that way but not sure how true it is. Either way i spent the £500 and bought one. Cool unit but boost fluctuations which im gutted about.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Quick Question..Curious Question regarding Vauxhall
    By trez in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 8
    Last Post: 22-09-2008, 23:52
  2. Tyre Question + Lowering Question
    By dp88 in forum Chassis
    Replies: 7
    Last Post: 17-05-2008, 20:05

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •