Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Have I bricked my Car?

  
  1. #1
    Status
    Offline
    willbaroo's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4,477
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Have I bricked my Car?

    Plugged opcom into it today to start the massive job of fixing my aircon - read some of the fault codes and one said...


    P1612 - Immobiliser No Or Wrong Signal
    (00) - Not present

    P1613 - Immobiliser No Or Wrong Signal
    (00) - Not present

    Cleared them down - re-connected opcom and they had gone...

    Tried starting the engine and it starts ok, then it dies. It idles for about 1 second then dies.

    Checked fuses and there all ok...

    Plenty of fuel, its been sat for about 4 weeks, battery is good.

    11.5v acording to opcom...

    Any ideas folks?

  2. #2
    Status
    Offline
    SQ Man's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    4,881
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    2 Post(s)
    Is you engine electronics light flashing?
    2003 Sapphire Black 3Dr DTi Astra
    Custom Irmscher kit, Interior Leather/Alcantara retrim & Alpine/Focal Install
    Install progress (----------)

  3. #3
    Status
    Offline
    willbaroo's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4,477
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Nope can't say it is...

  4. #4
    Status
    Offline
    DaveCoupe's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Leyland, Lancashire, United Kingdom
    Posts
    6,204
    Mentioned in
    4 Post(s)
    Quoted
    6 Post(s)
    Quote Originally Posted by willbaroo View Post
    Plugged opcom into it today to start the massive job of fixing my aircon - read some of the fault codes and one said...


    P1612 - Immobiliser No Or Wrong Signal
    (00) - Not present

    P1613 - Immobiliser No Or Wrong Signal
    (00) - Not present

    Cleared them down - re-connected opcom and they had gone...

    Tried starting the engine and it starts ok, then it dies. It idles for about 1 second then dies.

    Checked fuses and there all ok...

    Plenty of fuel, its been sat for about 4 weeks, battery is good.

    11.5v acording to opcom...

    Any ideas folks?
    why do you need op-com to fix your aircon?
    Coupe now being broken for parts
    You know the one

    Enquire within


  5. #5
    Status
    Offline
    Ryan87's Avatar
    couldn't care less!
    Join Date
    May 2007
    Posts
    2,074
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Cant help you with your problems im afraid but........


    Nice to hear it's going to be back on the road

  6. #6
    Status
    Offline
    willbaroo's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4,477
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Errr not at this rate.

    Dave - need it to tell me what the fault codes are, vauxhall were useless.

    Aircon Fault Codes:


    P1540 - Air Conditioning Compressor Request Signal High
    (01) - Present

    P1530 - A/C Request Line Voltage Low
    (04) - Present

  7. #7
    Status
    Offline
    willbaroo's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4,477
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I do have a sat track system wired into the car from the previous owner.

    Could that be the cause? Would it be too much hassle to rip it out?

  8. #8
    Status
    Offline
    SQ Man's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    4,881
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    2 Post(s)
    Quote Originally Posted by willbaroo View Post
    I do have a sat track system wired into the car from the previous owner.

    Could that be the cause? Would it be too much hassle to rip it out?
    Highly unlikely.
    Have you tried the spare key yet?
    2003 Sapphire Black 3Dr DTi Astra
    Custom Irmscher kit, Interior Leather/Alcantara retrim & Alpine/Focal Install
    Install progress (----------)

  9. #9
    Status
    Offline
    willbaroo's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4,477
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Yup the spare key doesn't change owt unfortunately...

    Even had the ECU un-plugged for 30mins

  10. #10
    Status
    Offline
    lee gsi's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Near Portsmouth....... Drives a Signum 1.9 CDTi
    Posts
    17,757
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Have you tried to clear the faults and then restarting it?
    The truth is always the truth even if you haven't realised it yet...

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •