Results 1 to 5 of 5

Thread: 1.7 cdti no throttle response when started ??

  
  1. #1
    Status
    Offline
    kevocouk's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    8
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    1.7 cdti no throttle response when started ??

    Hi all, i have a 2005 astra 1.7 cdti, it has an odd problem where sometimes when i start the car it will not have any throttle response at all for 5 - 10 seconds when this happens sometimes it will stall as i cannot rev it due to no response, if it does continue to tick over after 5-10 seconds you see a very slight increase in tick over speed and then i have full throttle response back. When driving the car is perfect, has all the power i would expect from it and will rev ok.
    Any suggestions please?
    Thanks very much

  2. #2
    Status
    Offline
    munkie's Avatar
    AstraSport Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    4,922
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Hi and welcome

    Do you have any error codes? To find out do the pedal test

    if your not sure what the pedal test is then please search the forums, sorry I can't be more help as I'm on my iPhone and takes forever typing

  3. #3
    Status
    Offline
    kevocouk's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    8
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Hi, yes i have done the pedal test and get ECN 062101 think this translates to P0621 Generator Lamp "L" Control Circuit Malfunction IPC (Instrument) C-021 any ideas what this means?
    thanks

  4. #4
    Status
    Offline
    munkie's Avatar
    AstraSport Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    4,922
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I had ECN 0621 just last month.

    It turned out to be my alternator, but wether this is your problem im not sure, but it my be worth getting it tested.

  5. #5
    Status
    Offline
    kevocouk's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    8
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    yeh i have had a new alternator, seems the code was not cleared then

Similar Threads

  1. no throttle response
    By fatherof3 in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 5
    Last Post: 19-04-2012, 21:21
  2. Throttle response help?
    By spudrico in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 2
    Last Post: 25-05-2010, 18:57

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •