Results 1 to 5 of 5

Thread: Troulbe starting first time

  
  1. #1
    Status
    Offline
    mattyboy_1984's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    31
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Troulbe starting first time

    I have a 1.6 16v 2004 sxi astra and i am having some trouble, When i start it the engine dies first time round just as the revs are coming back to around 800 then on the second attemp the engine start fine with no problems at all.

    Does anyone have any idea's why this would be happening?

  2. #2
    Status
    Offline
    Tonycoupe's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Norwich, Norfolk, United Kingdom
    Posts
    257
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    3 Post(s)
    My 1.8 coupe did the same thing about twice a day for a few weeks now hasnt done in a few months, just sorted its self out.
    But i will be interested if anyone knows why.

  3. #3
    Status
    Offline
    mattyboy_1984's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    31
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I am still having this problem and now i have a poor performance issue (see other thread)

  4. #4
    Status
    Offline
    Nam_Rood's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    964
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    have you tried this?

    http://www.astraownersclub.com/docum...chnical/TB.pdf

    On my coupe it was loosing revs and I cleaned the throutle body and it is running fine. The cleaner is about £3 to £5 depending on where you go, but it could be this simple little fix
    Be an optimist - at least until they start moving animals in pairs to Cape Canaveral.

  5. #5
    Status
    Offline
    mattyboy_1984's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    31
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I have cleaned the throttle body and i have also cleaned my EGR valve

Similar Threads

  1. 2003 1.6 16v struggles starting when sat for short time
    By KEVNIRO in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 0
    Last Post: 25-03-2012, 11:03
  2. Car Not Starting First Time- Astra G
    By CB2K in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 1
    Last Post: 30-05-2008, 02:20

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •