Results 1 to 5 of 5

Thread: Astra Sri Problems :( EML Light and Everything :(

  
  1. #1
    Status
    Offline
    hendrixwoman's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Astra Sri Problems :( EML Light and Everything :(

    Hi everyone. I'm new so be nice lol Picked up my 2.0 sri last night after spending the last 8 months being fixed! The water pump had gone causing the cam belt to slip a coupla teeth and that bant all 16 valves...ooops! Anyhow's all is fixed and running well

    BUT...

    When I picked her up she wouldn't start. Turned the key and nothing! Jumped her and that was ok. Got me home ok. I noticed the factory stereo doesn't work and it used to. Not even powering up

    This morning I woke excited to drive my new car to find that it won't start GRRR same thing no power, wont even crank.

    I have since then fitted the battery from my Subaru thinking that this may be the fault and it started and after a few minuted the engine management light came on

    What do you think could be the problem?

    Thanks in advance!

  2. #2
    Status
    Offline
    gsi_10's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    4,812
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Get the fault codes, do pedal test

  3. #3
    Status
    Offline
    hendrixwoman's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Done paper clip test and got the following 2 codes...

    P0130 - o2 Sensor
    P1612 - Immobiliser fault

    Passed the mot yesterday so dunno why that o2 sensor is showing up. Surely that would have played havoc with the emmisions?

    What has happened to my immobiliser?

    Were getting closer! I'd imagine the immobiliser issue would have something to do with flattening my battery. How can we get around this?

    Oh I just want to drive!!!!

  4. #4
    Status
    Offline
    benhavenhand19's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,023
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    you could check the earth on the alternator bracket, could be dirty and it then stops the battery charging up. give the alternator bracket a scrub with a scouring pad or similar and see if that changes anything

  5. #5
    Status
    Offline
    hendrixwoman's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    The subaru battery is a bigger more powerful battery would this cause the engine management light to come on?

    Last night although she needed to be jump started (original battery was fitted at the time) the eml light didn't come on

Similar Threads

  1. Astra Sxi Energy Management Light problems
    By TerryWardle in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 2
    Last Post: 20-07-2014, 12:53
  2. astra 1.7 cdti 2006 eml light problems
    By jerry2294 in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 0
    Last Post: 28-09-2011, 22:07

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •