Results 1 to 9 of 9

Thread: 1.8 sri engine trouble

  
  1. #1
    Status
    Offline
    dee76's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    289
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Unhappy 1.8 sri engine trouble

    Hi guys,my car has just had a full service last month ,new EGR valve,and its gone back to running like crap when its cold,when its warmed up no flat spots ,goes like a rocket.Had new temp sensor aswell ,new spark plugs,new earth lead ,ive been told its not the coilpack as shes never backfired.Shes had the throttle body cleaned out any ideas guys??????? im now stuck,eml is not on

  2. #2
    Status
    Offline
    nry's Avatar
    Cumbria RO | Club Team
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    25,986
    Mentioned in
    48 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Have you put a new Delphi EGR on to replace the second hand one Dee?

  3. #3
    Status
    Offline
    dee76's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    289
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    yeh got it from a perfectly running car

  4. #4
    Status
    Offline
    Kev.'s Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    9,820
    Mentioned in
    3 Post(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    HOW exactly did you clean the throttle body?

    I had similar issues which is why i ask. I cleaned it on the car & it sort of fettled it for a short while, but it returned quick enough

    Took the TB actually OFF the car to give it & all relevant pipes/hoses a damn good clean & problem disappeared.

  5. #5
    Status
    Offline
    nry's Avatar
    Cumbria RO | Club Team
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    25,986
    Mentioned in
    48 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    When you say it has gone back to running crap, what solved the issue last time?

  6. #6
    Status
    Offline
    dee76's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    289
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    i used petrol about 6 weeks ago,but i dont think that was the underlying prob,im thinking maybe m.a.f. now

  7. #7
    Status
    Offline
    dee76's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    289
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    a mixture of things,it got a service new /second hand egr wich the mechanic said was like new,new temp sensor ,throttle body cleaned ,it was a bit gungy.

  8. #8
    Status
    Offline
    nry's Avatar
    Cumbria RO | Club Team
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    25,986
    Mentioned in
    48 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Still not convinced on the second hand EGR...

  9. #9
    Status
    Offline
    dee76's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    289
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    really nothing solved the issue last time nry,it just stoped going and another egr got her going and the eml off ,but she still has major flatspots till shes warm,i usualy go out and start her for 5 mins before i go to work,then shes ok

Similar Threads

  1. MK4 engine trouble
    By astra_dan_87 in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 8
    Last Post: 28-12-2009, 19:44

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •