Results 1 to 7 of 7

Thread: Traction and spanner light on

  
  1. #1
    Status
    Offline
    dannufc16's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    13
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Traction and spanner light on

    Hi All,

    sorry its my First post but dont know what to do.

    ive got a 1.8 SRI VVT Auto and driving home on the M1 today the traction and spanner light both come on at the same time, i was near home so decided to continued home but i noticed the car was stuck in 4gear (only 4 on a auto). when i got home a turned off and on again and the car seemed fine, took it for a goo spin and must admit the gear chaged were a bit off but notting bad. Ive tried the pedal test (pressing the pedals very hard) and no lights for code falshed up at all. Am a bit lost people and dont know what to do. Car is still in warrenty for a month or two. Any ideas????

    Thanks Dan

  2. #2
    Status
    Offline
    dannufc16's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    13
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    forgot to mention the lights have not appeared again

  3. #3
    Status
    Offline
    IainL's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    3,844
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Welcome to AOC

    Does the spanner light stay on until the engine actually fires? If so, then there are codes stored. If there are none, it will go out when the ignition is just at position 2. Do a search on here using the search function for 'Pedal Test' and the codes will come up.
    I>< Silver Coupe ><I

  4. #4
    Status
    Offline
    dannufc16's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    13
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    hi, thanks for your reply.

    it came on while driving, once i got home i turned the engine off and then back on again and took it for a little drive but the lights did not appear again, then i read on here how to do the pedal test but did not work, feet where firmly on the pedals and no code appeared.

  5. #5
    Status
    Offline
    IainL's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    3,844
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Just keep an eye on it and if it comes back on, try to do the pedal test as soon as possible.

    It could be a fault with the throttle position sensor or the throttle body itself. My car has this issue intermittently.
    I>< Silver Coupe ><I

  6. #6
    Status
    Offline
    dannufc16's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    13
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    ok no problems, do u think its worth asking vauxhall to have a look? as it is still under warranty or will they charge me just to have a look

  7. #7
    Status
    Offline
    IainL's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    3,844
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    If its still under warranty I'd definetly take it to them. It might be something simple, but if the throttle body is at fault, thats supposed to be £300 quid or so.
    I>< Silver Coupe ><I

Similar Threads

  1. 2007 1.7 CDTI: Spanner Light then Oil Light then loss of power.
    By StevenH72 in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 4
    Last Post: 15-09-2012, 08:14
  2. Car momentarily in limp mode then spanner light + esp light came on
    By IainL in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 9
    Last Post: 08-12-2009, 17:09

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •