Results 1 to 3 of 3

Thread: EML Question

  
  1. #1
    Status
    Offline
    smittynotts's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    65
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    EML Question

    Searched the forum but couldn't find the answer to my question so here goes..


    Driving locally today for about a mile down the road and i noticed the EML came on for around 10-15 seconds then went back off again.

    Whilst it was on i didnt notice any performance problems or anything else, the car was serviced last wednesday and MOT.

    It's happened twice now for the exact same amount of time. Just worried incase its something serious, i have checked the obvious oil, water etc.

    Should i take it somewhere and have it diagnosed?

    Its a T reg, 1.6 8v mk4

    Thanks in advance.
    My short-term memory is not as sharp as it used to be.
    Also, my short-term memory's not as sharp as it used to be.

  2. #2
    Status
    Offline
    Law000's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    426
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Check brake lights are working, just in case!


    Search pedal test, but I think that might be Z series engines.

    I think there may be a paperclip test to find a fault code with the X series engines, so search the forum for that too. It will give you a fault code which will help...
    Astra Mk5 1.9CDTi 150 SRi

  3. #3
    Status
    Offline
    stevej66's Avatar
    Tech Advisor/Moderator
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    on the sofa
    Posts
    7,074
    Mentioned in
    52 Post(s)
    Quoted
    240 Post(s)
    assuming you are the x16szr which you should be then it could be a sticking EGR valve, they are known for this and also dodgy ECU's that chuck the light on for no apparent reason

Similar Threads

  1. Quick Question..Curious Question regarding Vauxhall
    By trez in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 8
    Last Post: 22-09-2008, 23:52
  2. Tyre Question + Lowering Question
    By dp88 in forum Chassis
    Replies: 7
    Last Post: 17-05-2008, 20:05

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •