Results 1 to 5 of 5

Thread: P0130 O2 Sensor Circuit Malfunction (Bank 1 Sensor 1)

  
  1. #1
    Status
    Offline
    Rainey88's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Scarborough, North Yorks
    Posts
    890
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    P0130 O2 Sensor Circuit Malfunction (Bank 1 Sensor 1)

    Had a quick skeg of the forum didnt find anything ... been out in the car tonight and engine management light has come on with this code showing ?

    From what i can tell theres nothing wrong with the car running wise... anyone help me on what it is ?

    Thanks in advance

  2. #2
    Status
    Offline
    GB's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Leeds
    Posts
    21,918
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    lambda sensor on precat

    either replace it (might be best off replacing the pair as more errors can appear if one is better than the other)

    personally i would try cleaning the sensor in petrol - a lot of ppl say it dont work but its worked for me in the past.

    another thing to consider is the earth mod if u aint already done it - it cured a dodgy O2 sensor fault on mine amongst other issues.... just early ZLETs affected by this but no idea what u drive

  3. #3
    Status
    Offline
    nyzrox's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1,675
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Ive had this problem for past 17months now. I just ignore it haha.

    Its bcause there isnt a CAT lol.

  4. #4
    Status
    Offline
    nyzrox's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1,675
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Second thoughts i have ... P0420 Catalyst Efficiency Above Threshold C-31

  5. #5
    Status
    Offline
    Rainey88's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Scarborough, North Yorks
    Posts
    890
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I have an 02 plate Coupe Geordie... and it after being parked up for about half an hour last night the light went off and has been fine ever since... maybe like you said cleaning it might help , not to act daft but where is it ?

Similar Threads

  1. P0130 O2 Sensor Circuit Malfunction (Bank 1 Sensor 1)
    By Aussie_womble in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 11
    Last Post: 28-05-2012, 20:06
  2. P0136 O2 sensor circuit malfunction bank 1 sensor 2 help ??
    By Sri Russ in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 3
    Last Post: 18-03-2012, 22:23

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •