Results 1 to 6 of 6

Thread: 58 plate SRI 150 problem!

  
  1. #1
    Status
    Offline
    solz's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    20
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    58 plate SRI 150 problem!

    Hi all. first of all i would like to say nice forum.

    Hope you can help me if possible.

    I have recently purchased SRI 150 3D CDTI and the vehicle is running fine until today.

    after the car has been stood i get into the vehicle start it up and when i set off, as soon as i go into second gear i hear a load bang. sounds like a flap shutting or something under the front end.

    This only happens once when i first set off in the car, after its happend it wont do it again no matter how many time i stop at a juction or use 1st/2nd gear.


    really strange problem & im not sure why it doesnt do it all the time.

    Any ideas would be welcome. - 13000 miles on the clock btw.

    thanx all.

  2. #2
    Status
    Offline
    paul_bunce's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Downham Market
    Posts
    1,936
    Mentioned in
    24 Post(s)
    Quoted
    17 Post(s)
    How often does this happen? Just the once or every time you use the car.
    Astra H SRi 1.9 CDTI
    WG Motorworks stage 1.5 Remap, VXR suspension, Whiteline RARB, Courtenay brake hoses, VXR brakes,
    OP COM East Anglia Region

  3. #3
    Status
    Offline
    DaveDempsey's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    9,365
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    58 plate with 13,000miles, take it to your local dealer and let them get to the bottom of it.

  4. #4
    Status
    Offline
    solz's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    20
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    have done some research and its a common thing - lots of people have had the same issue.

    when the car hits 15 mph its the ABS selfcheck which makes the noise.

    this ties in with the car only doing it the once unless engine turned off & re-started.



    thanx for replies anyway.

  5. #5
    Status
    Offline
    alan_tre's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    626
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    yea its so funny and weird how it sounds like lots of things falling of the car.. wouldnt a beep be so much better lol... or more annoying.
    astra cdti 202bhp 323 lb-ft torque 45mpg
    audi tt 180bhp and no lb-ft torque lol

  6. #6
    Status
    Offline
    solz's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    20
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    yeah true mate. you would of thought this day & age

Similar Threads

  1. First problem with my 12 plate sri
    By Mattboyslim in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 22
    Last Post: 24-08-2012, 08:18
  2. p plate spi problem ?
    By dav1e in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 0
    Last Post: 14-03-2010, 20:12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •