Results 1 to 5 of 5

Thread: Speedo Lights

  
  1. #1
    Status
    Offline
    Minty's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    399
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Speedo Lights

    Hi All,

    Just wondering if anyone has or has managed to fix the following problem.

    My speedo lights fade a lot when the bass on my sub kicks in, its not the battery being weak as the car always starts well and I've never had any battery issues.

    Cheers

  2. #2
    Status
    Offline
    buckle's Avatar
    /
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    18,921
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Quote Originally Posted by Minty View Post
    its not the battery being weak as the car always starts well and I've never had any battery issues.
    That is one of the problems. Upgrading the battery to one with a higher amp capacity will reduce the problem. upgrading earth wires, using a split charge system (IE one battery to power engine/car electrics and a 2nd battery purely to power your ICE system) will also help.

    Have heard a capacitor can also help, never tried one myself and always hear mixed reviews on their success.

  3. #3
    Status
    Offline
    Minty's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    399
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Sorry for posting in the wrong section and cheers for the info. Might have a look at my battery. Not sure about using a power cap but might be a cheaper way.

  4. #4
    Status
    Offline
    buckle's Avatar
    /
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    18,921
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    If you have a 55ah one, upgrading to a Vauxhall 75amp one would help.

    Or one stage further would be a yellow or red top battery. But these are much more expensive, and not a direct fit like the Vauxhall one would be.
    Upgrading the wires in the engine bay is the cheapest way to start. Earth wire, cable from alternator + theres a 3rd one that I can't remember

  5. #5
    Status
    Offline
    Minty's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    399
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Might check the earth wire actually, i know there's a earthing mod on the MK4/Z20LET but wasn't sure if that was related to this issue.

Similar Threads

  1. No speedo lights or heater control lights
    By llihzag in forum ICE Mk4|G
    Replies: 26
    Last Post: 26-08-2006, 14:47
  2. Astra Coupe Dimming Interior Lights/Speedo Lights
    By davemark in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 5
    Last Post: 09-06-2006, 16:21

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •