Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22

Thread: managment light and loss of power

  
  1. #1
    Status
    Offline
    Gordon Livsey's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    41
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    managment light and loss of power

    whilst traveling homke from work tonight on the dual cariageway my managment light popped on and the engine suddnely lost a bit of power, (wont go over a certain speed and it feels limited) obviously this could be limp home mode, has anyone any ideas as what could be wrong, obviously i will need to take the thing and get the car plugged in at vauxhall and no doubt hammered for cash for the priveledge

  2. #2
    Status
    Offline
    FEDZYN888's Avatar
    AOC Lite Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,351
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    wat light is it m8? and wat car?

  3. #3
    Status
    Offline
    Gordon Livsey's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    41
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    its an astra coupe turbo, z20let. the light that came on is the one with the "car symbol" with the spanner in the middle of it

  4. #4
    Status
    Offline
    FEDZYN888's Avatar
    AOC Lite Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,351
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    u got the tc light on to?

    ur car standard?

  5. #5
    Status
    Offline
    Gordon Livsey's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    41
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    nah mate no t.c light on, totally standard engine

  6. #6
    Status
    Offline
    BMAstra's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1,588
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    First thing to do is the pedal test to get the fault codes

  7. #7
    Status
    Offline
    ste_h_88's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    743
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    were you givin it some when it happened??? sounds like code 1106. has your actuator been played with/ wound up?
    Arden Blue Astra GSi




  8. #8
    Status
    Offline
    Gordon Livsey's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    41
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    whats the pedal test, aint hard of it, nah i wasnt going fast about 60mph on the dual carriageways, the actuator aint been touched

  9. #9
    Status
    Offline
    BMAstra's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1,588
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    car off depress brake and accelerator
    turn ignition to position 2
    the EML light will flash out a code or 2

    10 flashes = 0

    there will be a short pause between numbers

  10. #10
    Status
    Offline
    Gordon Livsey's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    41
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    cool, just did a search for it, off out with a notepad and pen, be back soon, cheers lol

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Coolant light Flashing & loss of power while light is on
    By Matt_H8 in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 1
    Last Post: 14-02-2013, 17:26
  2. 2007 1.7 CDTI: Spanner Light then Oil Light then loss of power.
    By StevenH72 in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 4
    Last Post: 15-09-2012, 08:14

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •