Results 1 to 7 of 7

Thread: New Stereo help please

  
  1. #1
    Status
    Offline
    apjs87's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    8
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    New Stereo help please

    Hi guys. i have bought a new stereo for my car, Kenwood KDC-W313G, all fitted fine and dandy but i have one small issue..

    when using the radio or cd player functions the audio comes from all of the speakers in the car. but when using the AUX i have noticed the audio only comes from the left side of the car.

    have tried fiddling with the balance controls, new aux lead, different ipod etc but still no good. does anybody have any ideas as to what is wrong ???

    thanks

  2. #2
    Status
    Offline
    SQ Man's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    4,881
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    2 Post(s)
    You've tried all the usual things, iPod, lead, etc. so that rules those ut.
    Sounds like the head unit is faulty.
    2003 Sapphire Black 3Dr DTi Astra
    Custom Irmscher kit, Interior Leather/Alcantara retrim & Alpine/Focal Install
    Install progress (----------)

  3. #3
    Status
    Offline
    HERC's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    96
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I would have said the lead itself but if you have replaced that, and the IPOD then the only thing it could be (hardware wise is the HU) 1 thing to check though could be the MP3's on the IPOD itself, possibly they have been ripped using some strange setting,

    When you listen to the IPOD through normal headphones do you get sound from both sides?

  4. #4
    Status
    Offline
    apjs87's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    8
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    yea works normally with headphones etc which is strange. bought the stereo on ebay so trying to contact the seller for a repair now

  5. #5
    Status
    Offline
    apjs87's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    8
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    any other ideas from anyone?

  6. #6
    Status
    Offline
    SQ Man's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    4,881
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    2 Post(s)
    If it's ok on headphones, but won't work with any of the adaptor leads then the head unit is faulty.
    As it's off ebay, good luck.
    2003 Sapphire Black 3Dr DTi Astra
    Custom Irmscher kit, Interior Leather/Alcantara retrim & Alpine/Focal Install
    Install progress (----------)

  7. #7
    Status
    Offline
    apjs87's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    8
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    got the receipt through so will take it back to argos

Similar Threads

  1. New Stereo!
    By mikegater47 in forum ICE Mk4|G
    Replies: 7
    Last Post: 01-04-2008, 07:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •