Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Help!!

  
  1. #1
    Status
    Offline
    DJAv's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Jun 2007
    Drives
    Astra H Design 2.0T
    Location
    Cambridgeshire
    Posts
    1,414
    Mentioned in
    8 Post(s)
    Quoted
    31 Post(s)

    Question Help!!

    Hey all,

    I've been trying to fix my brothers Polo.
    It's doesn't start, not even a soundfrom the starter. But runs pefectly if bumped ....

    I've had the starter out (what a nightmare!) and tested it on a bench, that worked.

    I've tested that the Ignition is sending, which it is.

    So the motor seems fine and the circuit seems fine, when you try to crank it the battery doesn't even drop below 12.2volts, so it's not like it's stuck or trying to turn ....

    Any help, or pointers or what to do next would be appreciated!!


    I've already told him he's getting a Vauxhall next time!!! haha


    Thanks,

    J

    p.s Sorry didn't know where to post this ......
    Astra MK4 SXI 1.6 Twinport [Z16XEP] (2004) & Astra MK5 Design 2.0T [Z20LEL] (2006) & Zafira MK1 [Z18XE] (2003)|| Astra MK4 1.6 SXI [Z16XE] (2002) || Astra MK5 VXR [Z20LEH] (2007) || Astra MK4 1.6 SXI [Z16XE] (2001) || Vectra MK2 1.6 LS (1999) || Astra MK2 1.4 Merit (1990)

    Click here for the How To's

  2. #2
    Status
    Offline
    fourteenhundred's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    5,423
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    12.2v is a flat battery/ battery with dead cells
    Vectra GSi SeatsHella Headlights
    17" alloysPiper 3" rolled exhaust
    GSi Bumper & skirts
    Dropped on Coilovers

  3. #3
    Status
    Offline
    DJAv's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Jun 2007
    Drives
    Astra H Design 2.0T
    Location
    Cambridgeshire
    Posts
    1,414
    Mentioned in
    8 Post(s)
    Quoted
    31 Post(s)
    It's a new battery. It's normally around 12.7 before turning the ignition on ....

    Even with a flat battery (less than 12v) I'd expect some noise - or at least the lights to dim when attempting to crank???
    Astra MK4 SXI 1.6 Twinport [Z16XEP] (2004) & Astra MK5 Design 2.0T [Z20LEL] (2006) & Zafira MK1 [Z18XE] (2003)|| Astra MK4 1.6 SXI [Z16XE] (2002) || Astra MK5 VXR [Z20LEH] (2007) || Astra MK4 1.6 SXI [Z16XE] (2001) || Vectra MK2 1.6 LS (1999) || Astra MK2 1.4 Merit (1990)

    Click here for the How To's

  4. #4
    Status
    Offline
    fourteenhundred's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    5,423
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    ah i read it wrong, thought it was 12.2 before trying to start.

    when you tested starter, did it extend aswell as spin? did the slenoid work properly?
    Vectra GSi SeatsHella Headlights
    17" alloysPiper 3" rolled exhaust
    GSi Bumper & skirts
    Dropped on Coilovers

  5. #5
    Status
    Offline
    DJAv's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Jun 2007
    Drives
    Astra H Design 2.0T
    Location
    Cambridgeshire
    Posts
    1,414
    Mentioned in
    8 Post(s)
    Quoted
    31 Post(s)
    Yeah - the soleniod push out and the motor spun - So I assumed the solenoid and motor was working .....
    Astra MK4 SXI 1.6 Twinport [Z16XEP] (2004) & Astra MK5 Design 2.0T [Z20LEL] (2006) & Zafira MK1 [Z18XE] (2003)|| Astra MK4 1.6 SXI [Z16XE] (2002) || Astra MK5 VXR [Z20LEH] (2007) || Astra MK4 1.6 SXI [Z16XE] (2001) || Vectra MK2 1.6 LS (1999) || Astra MK2 1.4 Merit (1990)

    Click here for the How To's

  6. #6
    Status
    Offline
    DJAv's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Jun 2007
    Drives
    Astra H Design 2.0T
    Location
    Cambridgeshire
    Posts
    1,414
    Mentioned in
    8 Post(s)
    Quoted
    31 Post(s)
    Ok, so now I disconnected the ignition start wire and ran my own wire.

    All back together and connected my wire to the +Ve on the batt .... The engine turns over!!!! But sadly didn't start .....

    Does it need this ignition wire permanently connected for the car to fire?? Or is it purely to start??


    So this means there is a problem from the ignition wire, even though it shows 12v on turning to "crank" .....

    I'm so close now and don't want to take it to a garage!

    Any ideas?


    J
    Astra MK4 SXI 1.6 Twinport [Z16XEP] (2004) & Astra MK5 Design 2.0T [Z20LEL] (2006) & Zafira MK1 [Z18XE] (2003)|| Astra MK4 1.6 SXI [Z16XE] (2002) || Astra MK5 VXR [Z20LEH] (2007) || Astra MK4 1.6 SXI [Z16XE] (2001) || Vectra MK2 1.6 LS (1999) || Astra MK2 1.4 Merit (1990)

    Click here for the How To's

  7. #7
    Status
    Offline
    antcull's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Sep 2009
    Drives
    1998 R Reg MK4 Astra 1.6 16v LS
    Location
    Manchester
    Posts
    221
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    6 Post(s)
    How old is the car? has it got a imobaliser? if it has it could be that that is playin up. How come it stoped startin any paticular reason?

  8. #8
    Status
    Offline
    DJAv's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Jun 2007
    Drives
    Astra H Design 2.0T
    Location
    Cambridgeshire
    Posts
    1,414
    Mentioned in
    8 Post(s)
    Quoted
    31 Post(s)
    it's a T (1999) .... pretty sure there's no immobiliser, it started everytime when bump started it. Now I've got the engine turning - it's not firing.

    Just stopped one day, no rhyme or reason .....

    J
    Astra MK4 SXI 1.6 Twinport [Z16XEP] (2004) & Astra MK5 Design 2.0T [Z20LEL] (2006) & Zafira MK1 [Z18XE] (2003)|| Astra MK4 1.6 SXI [Z16XE] (2002) || Astra MK5 VXR [Z20LEH] (2007) || Astra MK4 1.6 SXI [Z16XE] (2001) || Vectra MK2 1.6 LS (1999) || Astra MK2 1.4 Merit (1990)

    Click here for the How To's

  9. #9
    Status
    Offline
    fourteenhundred's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    5,423
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    while its turning over, is the engine managaement flashing?
    Vectra GSi SeatsHella Headlights
    17" alloysPiper 3" rolled exhaust
    GSi Bumper & skirts
    Dropped on Coilovers

  10. #10
    Status
    Offline
    DJAv's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Jun 2007
    Drives
    Astra H Design 2.0T
    Location
    Cambridgeshire
    Posts
    1,414
    Mentioned in
    8 Post(s)
    Quoted
    31 Post(s)
    No, although I don't know if this Polo has one. It does four long beeps when I stop turning though, from some audible alarm? I've looked at the wiring diagrams and can't see that the engine start wire needs to be connected for the engine to run.

    Starting to dislike this car!
    Astra MK4 SXI 1.6 Twinport [Z16XEP] (2004) & Astra MK5 Design 2.0T [Z20LEL] (2006) & Zafira MK1 [Z18XE] (2003)|| Astra MK4 1.6 SXI [Z16XE] (2002) || Astra MK5 VXR [Z20LEH] (2007) || Astra MK4 1.6 SXI [Z16XE] (2001) || Vectra MK2 1.6 LS (1999) || Astra MK2 1.4 Merit (1990)

    Click here for the How To's

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •