Results 1 to 7 of 7

Thread: codes p0100 p0110..?

  
  1. #1
    Status
    Offline
    nath_coupe's Avatar
    BUYER BEWARE - WE ADVISE CASH ON COLLECTION ONLY
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1,011
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    codes p0100 p0110..?

    what are they please got them both up on paper clip test
    MK4 Astra SRi B204
    Build thread
    Comment thread

  2. #2
    Status
    Offline
    BMAstra's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1,588
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    what car do you have mate ?

  3. #3
    Status
    Offline
    nath_coupe's Avatar
    BUYER BEWARE - WE ADVISE CASH ON COLLECTION ONLY
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1,011
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    astra coupe 1.8 16v think its the x18xe1 as the peddle test doesnt work only the paper clip test
    iv read some were that these to together usually result in a failed crank sensor is this true or not as iv changed the afm already for a fully working one
    MK4 Astra SRi B204
    Build thread
    Comment thread

  4. #4
    Status
    Offline
    GB's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Leeds
    Posts
    21,918
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    both those are your AFM codes so youll need the ECU reset and codes cleared to take account of the new AFM fitted

    Did you fit a genuine Siemens AFM?

    Cheaper ones tend to be total turd!

    Locate the ECU and unplug the 2 big plugs for 20mins - this should reset any codes stored - if it doesnt upon reconnection then you will need it cleared via a diagnostics hookup - providing of course you have a quality AFM fitted!

    HTH

  5. #5
    Status
    Offline
    nath_coupe's Avatar
    BUYER BEWARE - WE ADVISE CASH ON COLLECTION ONLY
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1,011
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    going to plug the diag. into it tomorrow
    but its still running crap now and then on idle and cutting out aswell just litterally stalls on its own
    iv read that its the crank sensor doing it
    and the emissions failed on the mot aswell
    MK4 Astra SRi B204
    Build thread
    Comment thread

  6. #6
    Status
    Offline
    GB's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Leeds
    Posts
    21,918
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    what brand of AFM is fitted though?

  7. #7
    Status
    Offline
    nath_coupe's Avatar
    BUYER BEWARE - WE ADVISE CASH ON COLLECTION ONLY
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1,011
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    erm cant remember
    think its a siemens one was tested and works 100%
    MK4 Astra SRi B204
    Build thread
    Comment thread

Similar Threads

  1. Has anyone got there car running normal after p0100 and p0110 fault codes
    By Convertible_rob in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 2
    Last Post: 26-01-2014, 14:12
  2. codes - P0100, P0110 & P0107
    By richje100 in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 9
    Last Post: 20-01-2013, 22:57

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •