Results 1 to 7 of 7

Thread: engine temp not moveing

  
  1. #1
    Status
    Offline
    Planty's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    406
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    engine temp not moveing

    The wife has a zafira A, GSI after a good few minutes and even after 20 minutes the engine temp doesn't move, i have had a look in the search engine and it looks like the theromstat.



    it does blow out warm air from the vents but not hot air.. My vectra shoots up to temp after about 5 mins..
    Please contact the HelpDesk if you wish to become a Trader. Thanks

  2. #2
    Status
    Offline
    nyzrox's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1,675
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Mines safe. Takes forever to warm up. Headgasket has gne on mine somewhere but runs fine and no water in the oil...

  3. #3
    Status
    Offline
    GB's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Leeds
    Posts
    21,918
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    might just be due to the weather!

    if its all the time then cheap and easy enough to replace the stat

    Id recommend the CTS be replaced too (only a tenner) and fit fresh new coolant throughout - reverse flush the block and rad whilst ur at it

    should be perfect from then on

  4. #4
    Status
    Offline
    Planty's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    406
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    what is a CTS? i have flushed out the coolant twice in the last year.
    Please contact the HelpDesk if you wish to become a Trader. Thanks

  5. #5
    Status
    Offline
    GB's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Leeds
    Posts
    21,918
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    coolant temp sensor - fitted on the end of the block (right hand looking from front)

    in that case change the stat and CTS and top up coolant as necessary

  6. #6
    Status
    Offline
    Planty's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    406
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Thanks for that, will order the parts on tuesday.
    Thank you again.
    Please contact the HelpDesk if you wish to become a Trader. Thanks

  7. #7
    Status
    Offline
    nyzrox's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1,675
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Mine is using or loosing coolant somewhere. An we did some test on the expansion tank with this liquid an it went yellow some my HG is gone somewhere it seems.

Similar Threads

  1. Turbo/oil temp/engine temp gauges
    By Dannydayr in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 0
    Last Post: 26-07-2011, 11:15
  2. moveing TC from one car to another
    By dd690 in forum Electrical
    Replies: 4
    Last Post: 23-04-2010, 19:46

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •