Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 29

Thread: screeching noise and no power

  
  1. #1
    Status
    Offline
    sri t steve's Avatar
    Yorkshire RO
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    550
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    screeching noise and no power

    i had a full engine rebuild 500 mile ago and a new vxr turbo 650 mile ago came to car today when i set off there was a really loud screeching noise but there is also no boost gauge goes up to 0 but not past hence no power feels like a 1ltr fiesta popular plus any ideas

  2. #2
    Status
    Offline
    sri t steve's Avatar
    Yorkshire RO
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    550
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    restrictor bolt fitted aswell

  3. #3
    Status
    Offline
    J45e's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    382
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    iv'e read something like this before but i could be wrong but isn't that a sign of a turbo bearing failure? have you checked around for any leaks? and checked the shaft for play?

  4. #4
    Status
    Offline
    sri t steve's Avatar
    Yorkshire RO
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    550
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    not checked around or owt yet just thought i would ask about first but carnt hear any air leaks and still pissed off with it only doin 650miles with the turbo

  5. #5
    Status
    Offline
    J45e's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    382
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    does the screeching just happen on acceleration ? and have you checked your oil for consumption ?

  6. #6
    Status
    Offline
    KrisC's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,047
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Check the wastegate and actuator, if it's not making any boost then it can only 1 a couple of thing's.

    Is the screeching related to the power loss?, could that possibly just be a loose belt or something?

    Check the wastegate isn't stuck open, look for obvious fault's in and around that area too.
    Astra SRi Turbo
    281|317

  7. #7
    Status
    Offline
    sri t steve's Avatar
    Yorkshire RO
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    550
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    yeah just acceleration at around 2k rpm upwards and sat still when you rev it at about same rev range

  8. #8
    Status
    Offline
    FEDZYN888's Avatar
    AOC Lite Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,351
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    i had this m8 mine was the one way vaule gone and there was no clamps each side of the vaule my noise was coming from that worth a try tom

  9. #9
    Status
    Offline
    sri t steve's Avatar
    Yorkshire RO
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    550
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    thanx mate were is it located and i will give it a try thanx steve

  10. #10
    Status
    Offline
    FEDZYN888's Avatar
    AOC Lite Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,351
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    if u look at the top left of the cover rocker its the pipe that's next to the oil breather pipe that goses to the cross over. just follow it goses to the one way valve then to the back side throttle body hope this helps tom

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 12-01-2010, 23:59
  2. strange screeching noise
    By A51M in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 2
    Last Post: 15-08-2006, 18:39
  3. strange screeching noise
    By A51M in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 2
    Last Post: 15-08-2006, 18:39

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •