Results 1 to 4 of 4

Thread: Astra y17dt starting woes.

  
  1. #1
    Status
    Offline
    fergy7197's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    7
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Astra y17dt starting woes.

    Hi guys,

    Bought myself a wee astra van the other day as a non runner.

    The guy I bought it from has fitted a new ecu(the one on the fuel pump). He says he just cant get it to start.

    So far I can get it to nearly start, fuel getting to all cylinders, but doesnt seem to be enough, it just seems to be a bit lacking in fuel presssure.

    The van has been sitting for a good while, so Iam charging the battery again fully, have checked all the pipes in and out the fuel pump up to the injectors and there is plenty diesel in them. although it may not be perfectly bled, it is full of diesel.

    The fuel pump is clicking as I crank it, so there is definately power getting to it, and I checked the voltage off the connector coming form the plug that goes into the side of the fuel pump, most are reading 13.8 or thereabouts. There are a few which read lower, but im assuming these are reference voltages going back to the ecu in the wheelarch.

    It seems to want to go, firing on 1 or 2 cylinders but not all 4.

    Glowplugs are new.

    Is there anything I have missed or should look at?

    all the fuses seem to be fine.

    Im a bit new to diesels (coming form the rover petrol turbo world!!)

    As you can imagine, I have spent plenty time under a bonnett!!

    Any help appreciated

  2. #2
    Status
    Offline
    fergy7197's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    7
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    One possibility that I can think of is, that by the looks of it the pump runs off the timing belt, and the boy could have timed it up wrong when putting it all back together, maybe a tooth or two out?

  3. #3
    Status
    Offline
    fergy7197's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    7
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    nobody any other suggestions?

  4. #4
    Status
    Offline
    fergy7197's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    7
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    wee update on this, have bled all 4 injectors, there is fuel getting supplied to the cylinders, whether it is enough is another question.

    cant really think of much else being the problem.

    anyone any other suggestions?

Similar Threads

  1. Y17dt starting issues!!!
    By crampervan in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 26
    Last Post: 07-04-2013, 21:28
  2. Poor starting Y17DT
    By Uksparks in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 9
    Last Post: 18-09-2011, 19:39
  3. Corsa B Starting Woes..
    By piperm in forum Car Chat (other marques/models)
    Replies: 3
    Last Post: 18-07-2011, 19:07

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •