Results 1 to 4 of 4

Thread: 2.0 DTi Limp Mode

  
  1. #1
    Status
    Offline
    adders's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    2
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    2.0 DTi Limp Mode

    Hi, I have an '03 Zafira 2.0 DTI done 130K. When I accelerate hard it goes into limp mode and the spanner light comes on. The garage's diagnostic machine came up with glow plug and boost pressure control codes but are not sure where to start looking. They have just fitted a new egr as this was the fault code coming up before. Any help / advice would be appreciated. Thanks in advance

  2. #2
    Status
    Offline
    lee gsi's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Near Portsmouth....... Drives a Signum 1.9 CDTi
    Posts
    17,757
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Did they just tell you the codes or have a look at the glow plugs too?

    As it came up with them as a fault thats where I would look first. Maybe give them a clean.
    The truth is always the truth even if you haven't realised it yet...

  3. #3
    Status
    Offline
    AstraDti16v's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2003
    Posts
    1,688
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Glow plug fault could be the glow plug relay or the actual glow plugs, boost fault could the vacuum pipes - boost solenoid or even something like the MAF. As Lee said if you have the fault codes it would make the issues a little easier to diagnose.
    .. 2.0 Dti 16v ..
    .. With a few mods ..

  4. #4
    Status
    Offline
    adders's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    2
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    They did nt check the glow plugs, they were closing for Christmas. Would the glow plugs cause the car to go in to limp mode? It starts from cold with no problems.

    I will get the vacuum pipes, boost solenoid and maf checked (although it did have a new maf last year).

Similar Threads

  1. 2.0 limp mode
    By dtr36 in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 10
    Last Post: 12-01-2012, 23:18
  2. help limp mode
    By feltonc in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 5
    Last Post: 16-12-2011, 23:00
  3. Limp mode....help
    By J4G3D in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 2
    Last Post: 21-11-2011, 23:33
  4. limp mode again
    By albie in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 8
    Last Post: 25-07-2008, 22:39

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •