Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 31

Thread: help car starts and runs for couple of secs then just dies

  
  1. #1
    Status
    Offline
    andy85's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    36
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    help car starts and runs for couple of secs then just dies

    hi i bought a car off ebay hoping to take engine out and put it in mine as the headgasket went now the prob i have with this car is it starts first time then just cuts out then wont start again for bout ten mins i did the paper clip test and these codes came up
    0320,0325,1231,0200,1405,1613,1612,0607
    can any1 tell me what the problem is and if its and ezi fix or not as i dont wanna start swapping the engine if its goosed i was told it was an immo prob so i have taken my ecu , halo , and key off my car but still same????

  2. #2
    Status
    Offline
    A5TRA 59ORT's Avatar
    AOC Gold Member
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    4,202
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    sounds like the immobilser to me.

    What engine is it?

    I had a new ECU put in my car just before i got rid of it as it failed and it took a while for the guy to get it sorted even with the codes and transponder chips etc.
    He had to match everything back up via Tech2

    Once sorted the car was fine but had the exact same issue if i tried to start with the spare key as that had the transponder chip for the original goosed ECU.

  3. #3
    Status
    Offline
    andy85's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    36
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    ive put the ecu transponder ect off my working car on the car and still the same ? i think its a fuel prob do u no if when the key is turned u can hear the fuel pump as on my saxo i could hear if it was working as on the astra i cant hear anything when i turn the ign on

    i was also told by the guy i bought it off if i poor petrol stright down the carb it will keep running havnt tried this yet as its to dam cold lmao

  4. #4
    Status
    Offline
    andy85's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    36
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    ive just tryed what he said and i sprayed wd40 doen the carb and it run till i stopped spraying so what could it be ??????

  5. #5
    Status
    Offline
    Windrew's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Golborne, Wigan, United Kingdom
    Posts
    4,637
    Mentioned in
    2 Post(s)
    Quoted
    5 Post(s)
    theres no carb on them unless its a older astra? so i wouldnt try that lol, what lights do you get on the dash when it cuts out?
    ARDEN BLUE GSI

  6. #6
    Status
    Offline
    andy85's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    36
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    engine managent batt ect no immo light

  7. #7
    Status
    Offline
    5853moore's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    3,194
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    what engine and what astra mate ?
    Back in an astra and loving it

  8. #8
    Status
    Offline
    Windrew's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Golborne, Wigan, United Kingdom
    Posts
    4,637
    Mentioned in
    2 Post(s)
    Quoted
    5 Post(s)
    solid or flashing
    ARDEN BLUE GSI

  9. #9
    Status
    Offline
    andy85's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    36
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    its the x16szr enigne and the light flashes when it dies its really confusing lol

  10. #10
    Status
    Offline
    Windrew's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Golborne, Wigan, United Kingdom
    Posts
    4,637
    Mentioned in
    2 Post(s)
    Quoted
    5 Post(s)
    have you got a spare key you can try?
    ARDEN BLUE GSI

Page 1 of 4 1234 LastLast

Similar Threads

  1. X16SZR Starts then dies then starts (Mk4 Astra Auto 99)
    By johnr551 in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 11
    Last Post: 23-01-2013, 22:16
  2. Starting Problem - Starts and cuts off after 2 secs 1.7 DTI engine
    By P1K355 in forum Diesel Engines inc. Transmissions
    Replies: 2
    Last Post: 13-10-2011, 23:44

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •