Results 1 to 7 of 7

Thread: &(&*&&%^ Issue!!!

  
  1. #1
    Status
    Offline
    XpLoD's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    386
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    &(&*&&%^ Issue!!!

    Hey all,

    I need some help with my z20let Astra.
    Im having issues with my temperature at boost...
    I used op-com to read out the inlet temperatures while driving and the temp now jumps up to 90degrees celcius...
    So my ecu is overfueling to cool it down but i can not figure what the problem is?

    Did anyone else had these problems?
    My car has a EDS phase 1 front decat and milltek non resonated catback system.
    It also uses a 2.2 airbox mod.
    Power reading is 249 hp and troque of 435nm.

    Please gimmie some advise .
    Thanks.
    Once U Go Fast U Never Go BACK!

  2. #2
    Status
    Offline
    Smoki333's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    May 2009
    Posts
    534
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Did it go straight to 90c or after a blast?
    Do you have a intercooler to help cool charge temps?

  3. #3
    Status
    Offline
    buckle's Avatar
    /
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    18,921
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Do you have an FMIC? Mine normally always sits around 90c since fitting mine. Although it is a little better now the temperature is dropping to single figures.

  4. #4
    Status
    Offline
    XpLoD's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    386
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    No i don't have a FMIC yet.
    And the temp raises while boosting...
    I asked EDS but they can't answer right so i asked Regal maybe they know more after all they are selling EDS maps.
    Once U Go Fast U Never Go BACK!

  5. #5
    Status
    Offline
    KrisC's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,047
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    As far as i can remember the MAP sensor is a combined MAP and IAT sensor.

    It might be worth removing the MAP sensor and cleaning it carefully with carb cleaner.
    Astra SRi Turbo
    281|317

  6. #6
    Status
    Offline
    XpLoD's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    386
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by KrisC View Post
    As far as i can remember the MAP sensor is a combined MAP and IAT sensor.

    It might be worth removing the MAP sensor and cleaning it carefully with carb cleaner.

    Ill try that thx Kris. Do i have to wash the carb cleaner off with water? orr....
    Once U Go Fast U Never Go BACK!

  7. #7
    Status
    Offline
    KrisC's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,047
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    No, the carb cleaner will evaporate mate, don't go near it with water..lol
    Astra SRi Turbo
    281|317

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 07-03-2014, 15:18
  2. MFD Issue
    By LewisYounger in forum Electrical
    Replies: 7
    Last Post: 24-02-2013, 22:50
  3. Possible ICV issue on sri?
    By astra 2.0 in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 4
    Last Post: 16-01-2010, 01:38

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •