Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: No rear wiper after new cim??

  
  1. #1
    Status
    Offline
    James.P's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    81
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    No rear wiper after new cim??

    As above i had new cim at cost of £413 and i got it back with no horn and no rear wiper. i took it back today and they say its not cim its the fuse box? Load of rubbish i found the horn had its fuse missing after checking my user manual. They even told me the car has no actual horn thats why its not working its not there! job done by me in 2mins, but cant suss rear wipe? I cant believe how rubbish newhaven frosts is and im never going there again. I have called vauxhall carline but waiting on details.

  2. #2
    Status
    Offline
    blackbirdxx's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    258
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I would take the car back and insist to sort it out. Speak to the manager direct and explain what has been done and what has been said. Sounds to me that they have no brain whatsoever

  3. #3
    Status
    Offline
    stampede's Avatar
    AstraSport Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    464
    Mentioned in
    2 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    They have programmed it wrongly.

    They need to go back into CIM> program ECU> variant programming and then programme rear wiper as "present"
    ☻☻☻ STAMPEDE CONVERSIONS ☻☻☻

    Cruise control and trip computer activation, anti-hijack, diagnostics and LED conversions - West Yorkshire and nationwide

  4. #4
    Status
    Offline
    James.P's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    81
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Well they insist it has nothing to do with the cim? I dont want to pay them to look at the car again as i paid over £400 already. Can i take it to another main dealer with my reciept?

  5. #5
    Status
    Offline
    James.P's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    81
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Oh come to think of it im sure they said it is saying horn and wiper not present or wont let them look or switch on? as far as they're concerned its the car not them or there equiptment! But funny i put fuse in and hey presto i have a horn.

  6. #6
    Status
    Offline
    KevT.'s Avatar
    Yorkshire RO
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Bradford
    Posts
    9,218
    Mentioned in
    7 Post(s)
    Quoted
    15 Post(s)
    i know the cim's can be programmed off the snap on handle held computers so possibly can be from others so a cheaper local garge maybe able to help you.

    AOC top 15 car at PVS 2009 & 2010
    313.7bhp/343Ibft


  7. #7
    Status
    Offline
    stampede's Avatar
    AstraSport Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    464
    Mentioned in
    2 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Take it back and make a scene if you have to, this is incorrect programming, simple as that.

    One of the functions of the CIM is to interpret input from the stalks and send the relevant signal over CAN. If it's told that a rear wiper is not present, it will ignore any input that involves the rear wiper.

    Whereabouts in the country are you? If you're anywhere near West Yorkshire, I can help.
    ☻☻☻ STAMPEDE CONVERSIONS ☻☻☻

    Cruise control and trip computer activation, anti-hijack, diagnostics and LED conversions - West Yorkshire and nationwide

  8. #8
    Status
    Offline
    Autosparks's Avatar
    Technical Advisor
    Club Team
    Join Date
    May 2003
    Drives
    VXR Nurburgring
    Location
    N/W London
    Posts
    39,743
    Mentioned in
    115 Post(s)
    Quoted
    70 Post(s)
    Take the car to another dealer, say your out the area where it was fixed and you've noticed it not working and get them to look at it
    Want a professional job done on fitting your aftermarket electrical accessories? PM me for a quote
    Electrical fault finding also taken on
    Located in N/W London HA3, and willing to travel within reason





  9. #9
    Status
    Offline
    James.P's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    81
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Hi im down in brighton east sussex so miles and miles away
    I will kick up stink as i said before £413 for a £94.50 cim, so thats over 300 to programme it? Im gonna try get sum cash back too

  10. #10
    Status
    Offline
    stampede's Avatar
    AstraSport Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    464
    Mentioned in
    2 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    How much???!!!

    Ye gods...
    ☻☻☻ STAMPEDE CONVERSIONS ☻☻☻

    Cruise control and trip computer activation, anti-hijack, diagnostics and LED conversions - West Yorkshire and nationwide

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •