Results 1 to 10 of 10

Thread: parrot ck3100 .. adaptor needed?

  
  1. #1
    Status
    Offline
    adibranch's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    38
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    parrot ck3100 .. adaptor needed?

    hi all, got a ck3100, but cant find out if i need an adaptor or not.. or is there a way of fitting without one?

    I'm more than confident with wiring if i need to 'adapt' it myself.

  2. #2
    Status
    Offline
    Ryan87's Avatar
    couldn't care less!
    Join Date
    May 2007
    Posts
    2,074
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    What car are you fitting it too?

  3. #3
    Status
    Offline
    scdavis's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    3,284
    Mentioned in
    4 Post(s)
    Quoted
    11 Post(s)
    if u have an aftermarket stereo in the car already then NO u wont need a SOT lead, but if u have the OE stereo then you WILL need a SOT lead

  4. #4
    Status
    Offline
    Ryan87's Avatar
    couldn't care less!
    Join Date
    May 2007
    Posts
    2,074
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Just had a search and its a 55 plate. I assume it's a mk5 then?

    As said above you will need an adaptor to convert it from quadlock to iso to plug in the handsfree.

    Just incase it's a late registered mk4 then you wont need any adaptor at all. Aftermarket stereo or not.

  5. #5
    Status
    Offline
    Autosparks's Avatar
    Technical Advisor
    Club Team
    Join Date
    May 2003
    Drives
    VXR Nurburgring
    Location
    N/W London
    Posts
    39,743
    Mentioned in
    115 Post(s)
    Quoted
    70 Post(s)
    Standard MK5 stereo will need a adaptor, I use the Autoleads SOT-122

    Quote Originally Posted by Ryan87 View Post

    Just incase it's a late registered mk4 then you wont need any adaptor at all. Aftermarket stereo or not.
    Sorry if it's a late MK4 with a factory stereo you'll still need a SOT adaptor lead because of the display wiring unless of couse you cut the blocks up which is a bodge IMO
    Want a professional job done on fitting your aftermarket electrical accessories? PM me for a quote
    Electrical fault finding also taken on
    Located in N/W London HA3, and willing to travel within reason





  6. #6
    Status
    Offline
    Ryan87's Avatar
    couldn't care less!
    Join Date
    May 2007
    Posts
    2,074
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Didn't know they changed the wiring for the later ones. Please excuse my ignorance.

  7. #7
    Status
    Offline
    Autosparks's Avatar
    Technical Advisor
    Club Team
    Join Date
    May 2003
    Drives
    VXR Nurburgring
    Location
    N/W London
    Posts
    39,743
    Mentioned in
    115 Post(s)
    Quoted
    70 Post(s)
    I purely on about late mk4 incase this was one, my statement stands for all MK4's from 98 onwards
    Want a professional job done on fitting your aftermarket electrical accessories? PM me for a quote
    Electrical fault finding also taken on
    Located in N/W London HA3, and willing to travel within reason





  8. #8
    Status
    Offline
    adibranch's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    38
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    yes its a mk5, as its in the mk5 electrical section 55 plate CDTi SXI, with a standard CD30.

    Thanks for the info all.. does anyone know if its also possible to stream music to the 3100? I've got an HTC touch diamond. And yes, i know the quality will be poor and not in stereo, but as long as its listenable i'm not too bothered... my requirement for pro sound days are long gone.

  9. #9
    Status
    Offline
    SQ Man's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    4,881
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    2 Post(s)
    Quote Originally Posted by adibranch View Post
    Thanks for the info all.. does anyone know if its also possible to stream music to the 3100? I've got an HTC touch diamond. And yes, i know the quality will be poor and not in stereo, but as long as its listenable i'm not too bothered... my requirement for pro sound days are long gone.
    No, it won't stream music. If you want this function you will need to look at one of the MK series kits.
    2003 Sapphire Black 3Dr DTi Astra
    Custom Irmscher kit, Interior Leather/Alcantara retrim & Alpine/Focal Install
    Install progress (----------)

  10. #10
    Status
    Offline
    adibranch's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    38
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    okay thanks.

Similar Threads

  1. Parrot CK3100 Advice needed
    By scdavis in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 13
    Last Post: 22-12-2008, 09:18

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •