Results 1 to 10 of 10

Thread: Changing the time on Trip Computer

  
  1. #1
    Status
    Offline
    Coupe2T's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,936
    Mentioned in
    3 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)

    Angry Changing the time on Trip Computer

    How do you do it? I have been trying different things but cant get it changed, Damn Daylight Savings! Grrrr

  2. #2
    Status
    Offline
    MrStush's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    2,625
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Coupe2T,

    When you refer to changing the time, are you referring to changing the time of the day? or the time on the stop watch??
    Star Silver SRI Turbo..'Red.Dot Reloaded'..Cybox Precat, Cybox Catback SS Exhaust..K&N Panel Filtered...9Ltr EDS SMIC!!.....

  3. #3
    Status
    Offline
    Coupe2T's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,936
    Mentioned in
    3 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Sorry, time of the day, It's an hour fast now because of the daylight savings malarkey, hence the "grrrr"-ing on the original post! lol

  4. #4
    Status
    Offline
    MrStush's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    2,625
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Right ok, from memory you will have x2 buttons on the right hand side of the display. Switch the radio off and press and hold the clock icon and the button above together for a couple of seconds... The screen will begin to flash press the clock icon to skip through the day, month, year and finally onto the time settings.. The button above the clock icon is used to confirm the actions...
    Star Silver SRI Turbo..'Red.Dot Reloaded'..Cybox Precat, Cybox Catback SS Exhaust..K&N Panel Filtered...9Ltr EDS SMIC!!.....

  5. #5
    Status
    Offline
    Coupe2T's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,936
    Mentioned in
    3 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Ah ok, did try very similar things but never with the radio off! lol. Never occured to me that would make a difference! Cheers though, will give it a go when I get out of work in the early hours! :-)

  6. #6
    Status
    Offline
    MrStush's Avatar
    AOC Premium Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    2,625
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Ok....No worries.....
    Star Silver SRI Turbo..'Red.Dot Reloaded'..Cybox Precat, Cybox Catback SS Exhaust..K&N Panel Filtered...9Ltr EDS SMIC!!.....

  7. #7
    Status
    Offline
    GB's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Leeds
    Posts
    21,918
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    If you have the standard stereo still then activating RDS will also activate auto update of time

  8. #8
    Status
    Offline
    Coupe2T's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,936
    Mentioned in
    3 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Yeah it is still standard Stereo, Know nothing about RDS etc though so care to enlighten me?

  9. #9
    Status
    Offline
    GB's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Leeds
    Posts
    21,918
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    taken from the manual

    Deactivating and Activating the automatic time setting function

    Press top button for approx 2 secs; the time display is now in setting mode

    Press top button twice (until year flashes)

    Press top button for approx 3 secs. until RDS (little clock symbol above RDS) in display flashes and the display "RDS TIME" appears (years flash while button is depressed)

    Press bottom button :
    RDS TIME 0 = Deactivate
    RDS TIME 1 = Activated
    **guessing it means pressing this button switches between the two**

    Press top button three times to set.






    Make sense????? hahaha

  10. #10
    Status
    Offline
    Coupe2T's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,936
    Mentioned in
    3 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Haha, not a great deal but hopefully will make more sense when I am sat in front of the trip! Cheers for the info dude, sure i'll manage to get it sorted from that! (Hopefully)

Similar Threads

  1. Do you have a Trip Computer and some spare time?
    By Conrad in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 3
    Last Post: 21-08-2007, 17:32
  2. Replies: 7
    Last Post: 10-11-2006, 19:24

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •