Results 1 to 8 of 8

Thread: can i hook up a Cd headunit and a dvd headunit together?

  
  1. #1
    Status
    Offline
    mandizzle1's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    596
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Question can i hook up a Cd headunit and a dvd headunit together?

    as above I have a Dvd heaunit sitting in-doors but I have a really good alpine Cd, Ipod headunit I was wondering if i can connect the dvd headunit up too so i can use the dvd headunit when i need to....i have seen people done it but i don't know how to it....

  2. #2
    Status
    Offline
    SQ Man's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    4,881
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    2 Post(s)
    Provided the DVD unit has audio available on line out level you can use an auxilliary input lead to take the audio signal into the Alpine unit.
    2003 Sapphire Black 3Dr DTi Astra
    Custom Irmscher kit, Interior Leather/Alcantara retrim & Alpine/Focal Install
    Install progress (----------)

  3. #3
    Status
    Offline
    fourteenhundred's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    5,423
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    i had it done in mine with a multi ISO plug made up by a mate
    Vectra GSi SeatsHella Headlights
    17" alloysPiper 3" rolled exhaust
    GSi Bumper & skirts
    Dropped on Coilovers

  4. #4
    Status
    Offline
    Autosparks's Avatar
    Technical Advisor
    Club Team
    Join Date
    May 2003
    Drives
    VXR Nurburgring
    Location
    N/W London
    Posts
    39,743
    Mentioned in
    115 Post(s)
    Quoted
    70 Post(s)
    Multi ISO plug is only good for getting power to both units. You'll still need a lead like above for the CD port where fitted or one to have a aux input with the other having preouts
    Want a professional job done on fitting your aftermarket electrical accessories? PM me for a quote
    Electrical fault finding also taken on
    Located in N/W London HA3, and willing to travel within reason





  5. #5
    Status
    Offline
    fingz999's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    2,359
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    i was goign to do this when i had my astra and was goign to do the same as above most alpine units accept the cable just make sure it is ai-net and you will be fine
    Heading back to the world of AOC

  6. #6
    Status
    Offline
    Dan@msx's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    May 2009
    Posts
    751
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    you need to use an ISO splitter for the power feeds, and use the AUX out from the DVD unit into the AUX IN on the Alpine or as above, use the BUS to AV convertor

    easy to do really, just makin sure the wires are right on both
    No longer GSi power
    Dirty Derv Decked Vec is the way forward for me!

  7. #7
    Status
    Offline
    jjay1980's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Hednesford, United Kingdom
    Posts
    635
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    sorry to hijack

    been thinkin bout doin this myself , lve got a alpine hu cda 9855r quiet gdsound quality , and a ripspeed dv720 dvd player which l think has crap sound quality . l want to get all the sound thro the apline and hopefully crisp up the sound of the dvd player.
    would this work , usin the dvd player amp out say the front 1 if l connect that to the alpine aux in , l think this would work and would only need to 2 wires goin to the dvd player postive,neg just to power the dvd player up .
    is my thinkin right or barkin up the wrong tree .
    jay
    Piper cone , Vxr turbo , Full decat , Miltek cat back , xev cam , 63mm fmic , hard boost pipes , PEC 86.5 forged pistons , H beam rods , under piston squirters , 6 paddle clutch

  8. #8
    Status
    Offline
    SQ Man's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    4,881
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    2 Post(s)
    You will need to connect up the earth & power wires (permanent & ignition) & the parking brake wire.
    The sound quality may not improve by connecting it through the Alpine, it depends on the quality of the signal coming out of the ripspeed unit.
    2003 Sapphire Black 3Dr DTi Astra
    Custom Irmscher kit, Interior Leather/Alcantara retrim & Alpine/Focal Install
    Install progress (----------)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •