Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Loss Of Power !!

  
  1. #1
    Status
    Offline
    784cy's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    51
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Loss Of Power !!

    Hi All....again !!

    Zaf 1.6v 03....been driving around with no problems today....

    Just popped out....got to the first up hill section......loss of power, emission light started flashing

    .....bit of farting from underneath.....

    Do you lose power if the exhaust has a hole in it ?

    It's not been long since it had a new cat on it...so....I'm a bit , as that cost me a small.......fortune....

    cheers

  2. #2
    Status
    Offline
    AndyM's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,675
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Have you been underneath to check for leaks?

  3. #3
    Status
    Offline
    784cy's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    51
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    nah...am gonna have to do that in the morning....to dark when i got back !!

  4. #4
    Status
    Offline
    nixoro's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    May 2009
    Posts
    262
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Did the EML flash at all? If it did try the pedal test may help to identify the problem.

    I'd definately get the exhaust checked

    Good luck

    Roy

  5. #5
    Status
    Offline
    784cy's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    51
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    EML flashes only when I put my put down...accelarate !!

    Goes off when freewheeling !!

  6. #6
    Status
    Offline
    AndyM's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,675
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    As nixoro say's, do the pedal test as well to see if any faults have been logged ... http://www.astraownersclub.com/vb/sh....php?p=1428378

  7. #7
    Status
    Offline
    784cy's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    51
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    mmm...been out this morning and it's fine....no holes...no loss of power....nothing !!

  8. #8
    Status
    Offline
    gaz42's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    623
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    You may have dreamt it
    Now drives a Vectra C 1.9 cdti SRi

  9. #9
    Status
    Offline
    784cy's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    51
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I wish I'd dreamt it.......

    Done the pedal test....

    10 3 10 10

    Cylinder misfire.........

    I'm not mechanic...so should i stick it in the garage ?

  10. #10
    Status
    Offline
    AndyM's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,675
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Cylinder misfire......... could be a problem with plugs or coilpack, when was the last time they were changed? Might be worth changing the plugs and see how you get on.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. z16 xer Power loss
    By teej in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 0
    Last Post: 21-05-2012, 15:37
  2. Help? Smoke, Oil Loss, Rattle, Power Loss, Normal??? Perhaps Not..
    By RickAstra21 in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 4
    Last Post: 28-03-2009, 17:32

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •