Results 1 to 9 of 9

Thread: y am i blowing afm's

  
  1. #1
    Status
    Offline
    welsh-andy's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    7,176
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)

    y am i blowing afm's

    vauxhall fitted a new afm for me under warrenty as only had it 9months, but on way home it gone again, now i cant see what would cause this as i have a paper filter, it is cause im upped the bhp?? as cant think any other reason y

  2. #2
    Status
    Offline
    Souleh's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    1,219
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Maybe the reason is deeper......
    My AFM was throwing up alot of errors (-40 deg intake temp) before my ECU died
    My name is Pete
    Click >> here << for my Coupe build log

  3. #3
    Status
    Offline
    dannysport18's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    35,241
    Mentioned in
    7 Post(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    did you unplug the iron andy from the spoiler ??

  4. #4
    Status
    Offline
    welsh-andy's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    7,176
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Quote Originally Posted by dannysport18 View Post
    did you unplug the iron andy from the spoiler ??
    ah maybe thats my prob

    only drove 30miles since vaux fitted,lol gona d/c battery and see if that helps

  5. #5
    Status
    Offline
    TelTel's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    837
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Its not getting vapour on it from oil breather pipe/turbo at all is it?
    My last username was ElTelcoupeT....Im now TelTel & Detailing is my game!!.

  6. #6
    Status
    Offline
    welsh-andy's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    7,176
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    put my spare on and all seems ok,well for now,lol

  7. #7
    Status
    Offline
    Coupe John's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Aug 2007
    Drives
    Astra 1.8vvt X Pack
    Location
    Leeds
    Posts
    2,594
    Mentioned in
    17 Post(s)
    Quoted
    61 Post(s)
    might be a electrical fault, have you redone the earth yet any?

  8. #8
    Status
    Offline
    welsh-andy's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    7,176
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Quote Originally Posted by Coupe John View Post
    might be a electrical fault, have you redone the earth yet any?
    is a possibilty tbh, air filter looks a mess, so may be that, am gona get a new filter from vaux 2moz,just 2 narrow it down, but it may be the bhp, cant fit a vxr as needs to be mapped in and silly payin for another map with no added mods

  9. #9
    Status
    Offline
    trickyb's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    954
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by Souleh View Post
    Maybe the reason is deeper......
    My AFM was throwing up alot of errors (-40 deg intake temp) before my ECU died
    The Intake air temp sensor is in the map sensor not the afm mate, the maps sensors do go aswell and cause similar running problems and traction controll light.

Similar Threads

  1. AFM's failing?!!?!?!?!
    By Damon in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 12
    Last Post: 19-04-2009, 10:06

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •