Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: New here, and got a question regarding my Car.

  
  1. #1
    Status
    Offline
    OmZz's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    7
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    New here, and got a question regarding my Car.

    Hi.
    i'm new to the forums, and i think this is the correct subforum for this type of question.
    Dont know much about cars at all, bought my 1st car which is an "Astra 2005 model. 1.7 Cdti" around 3 weeks back, just got an enquiry regarding one of the symbols on the dashboard.
    when i put they key and turn it before actually starting the car, a few symbols come, the oil symbol, handbrake, battery symbol,along with a symbol of a "car with a spanner", then they all disappear, but sometimes the symbol of the "car with a spanner" blinks on/off, and at that time if i try to start the car it wouldn't start, however, most of the times it disappears along with the regular symbols, n then if i try starting the car it does start.
    Is there anything wrong with my car? please help.
    apologies if i've dragged the question. just wanted to try and explain the problem.
    i'll appreciate your answers.
    cheers

  2. #2
    Status
    Offline
    CRAIG ASTRA SRI's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    35
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    its the immobilzer in your key fob mine did i all the time just got a new chip and key when mine went

  3. #3
    Status
    Offline
    OmZz's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    7
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    i dint really get that? so something's wrong wid my key? its the master key..
    apologies.. im totally clueless when it comes to technical stuff of cars.. whats an immobilzer?

  4. #4
    Status
    Offline
    Autosparks's Avatar
    Technical Advisor
    Club Team
    Join Date
    May 2003
    Drives
    VXR Nurburgring
    Location
    N/W London
    Posts
    39,745
    Mentioned in
    115 Post(s)
    Quoted
    70 Post(s)
    Welcome mate

    For some reason the signal isn't getting from your key to the pick up point so the car thinks it's being hot wired so won;t start

    Do you have a spare key you can try to see if that gives a fault?
    Want a professional job done on fitting your aftermarket electrical accessories? PM me for a quote
    Electrical fault finding also taken on
    Located in N/W London HA3, and willing to travel within reason





  5. #5
    Status
    Offline
    OmZz's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    7
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    dont have a spare key..but might get one made? i tried looking up for the meaning of this "car/spanner" symbol and on wiki and yahoo answers it said something to do with the service of my car being due?
    although it recently passed its 1st mot in august.. and its only at 89k miles...

  6. #6
    Status
    Offline
    Autosparks's Avatar
    Technical Advisor
    Club Team
    Join Date
    May 2003
    Drives
    VXR Nurburgring
    Location
    N/W London
    Posts
    39,745
    Mentioned in
    115 Post(s)
    Quoted
    70 Post(s)
    The flashing light (on the MK4's at least) is saying it's not picked up the immobiliser signal. Nothing to do with servicing
    Want a professional job done on fitting your aftermarket electrical accessories? PM me for a quote
    Electrical fault finding also taken on
    Located in N/W London HA3, and willing to travel within reason





  7. #7
    Status
    Offline
    OmZz's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    7
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    oki thanks for clearing that out autosparks. ill get another key made and try if that resolves the problem.. appreciate that =)

  8. #8
    Status
    Offline
    ledster's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,583
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    on my astra h or mk5 that light is a engine managment light and might be the particulant filter or water in the fuel filter.

  9. #9
    Status
    Offline
    58astrablack's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    128
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    According to the manual for the H, if the symbol flashes with the ignition on, it means the key is not being read. Sounds like a key fault.
    Remember any key you get made will have to include the electronic gizmo for the immobilisor. Simply getting a new key cut from a blank is unlikely to work.

  10. #10
    Status
    Offline
    OmZz's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    7
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    so how do i rectify this fault then? if getting a new key wont solve a problem..what will?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Quick Question..Curious Question regarding Vauxhall
    By trez in forum Astra Discussion & Chat
    Replies: 8
    Last Post: 22-09-2008, 23:52
  2. Tyre Question + Lowering Question
    By dp88 in forum Chassis
    Replies: 7
    Last Post: 17-05-2008, 20:05

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •