Results 1 to 7 of 7

Thread: P0180 fault code!

  
  1. #1
    Status
    Offline
    storey's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    178
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    P0180 fault code!

    Hi all
    I have got my emissions light on. So I did the pedal test and the fault code p0180 came up which is

    Fuel temperature sensor a malfunction which is complete jargon.
    Anybody had this problem before and what they had to have done or change?

    The car runs perfect seems a little thirtsy (z20let) but I'm not sure if it's normal as I only got it a week ago.

    It's got a magnex pre cat and a full exhaust system with no cats at all.

    Cheers for your help.

    P.s I have searched for the problem and can't find anything except the jargon.

  2. #2
    Status
    Offline
    storey's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    178
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Bump nobody had a problem with this code?

  3. #3
    Status
    Offline
    montyfox's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    7,434
    Mentioned in
    1 Post(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Duff 02 sensor maybe, I see from one of your other threads that you have been rummaging in that area so it may be damaged.

  4. #4
    Status
    Offline
    storey's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    178
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I know the decat could be the cause off the emissions light but would that generate the code as it's Reading that it's running rich?

  5. #5
    Status
    Offline
    storey's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    178
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Bump anybody else?

  6. #6
    Status
    Offline
    Dan@msx's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    May 2009
    Posts
    751
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    it could do, best bet is to 1st clean the sensor with petrol....

    (still waiting on pics on SC BTW )
    No longer GSi power
    Dirty Derv Decked Vec is the way forward for me!

  7. #7
    Status
    Offline
    storey's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    178
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Bump again does nobody know what sensor this is relating to? And which lambda if so is going to be the culprit?

Similar Threads

  1. Fitted a new lambda sensor bank 1 due to fault code p0135, now code has flashed again
    By Josh_GsiTurbo in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 16
    Last Post: 31-01-2012, 20:16
  2. P0180 fault code
    By dark_cobra in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 1
    Last Post: 16-07-2009, 19:56

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •