Results 1 to 2 of 2

Thread: coupe problems

  
  1. #1
    Status
    Offline
    coupeturborsa's Avatar
    AOC Regular
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    South Africa
    Posts
    132
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    coupe problems

    hey guys, need some help please with my coupe. for the past few days the car has been breaking up when on high boost going over abt 1.3 bar overboost. i thought it was plugs at first but got that changed and no difference. so I checked for fault codes and p0100 came up. this is afm correct ? afm has been changed not to long ago, still running stock z20let afm. now the problem has got worse, when going into boost, it does not want to boost to over .7 bar and after .5 bar there is a very loud noise that sounds like the air escaping or the tubo is crying to boost. there is also very lil smoke from exhaust after a drive. can afm cause this or is the turbo gone ? or is there maybe a boost leak somewhere ? vacuum seems ok. please help guys, thanks.
    2002 ASTRA COUPE TURBO - PH3.5
    352 bhp and 370ft lb


  2. #2
    Status
    Offline
    florinike's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    308
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    replace the AFM and after you should know. when the afm is broken the mixture is not ok, the ECU adds more fuel to compensate the air problem, probably from here is the smoke.
    Astra Coupe Z20LET EDS stage 2


Similar Threads

  1. problems with coupe
    By WARDY25 in forum Turbo Petrol Engines inc. Transmissions
    Replies: 11
    Last Post: 03-06-2009, 00:19
  2. 1.8 coupe problems
    By andyw in forum NA Engines (Non-turbo petrol) inc. Transmissions
    Replies: 5
    Last Post: 22-10-2007, 11:10

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •