Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Rear Fogs Problem

  
  1. #1
    Status
    Offline
    robert974's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    27
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)

    Angry Rear Fogs Problem

    Hey everyone, i have a problem with my rear fogs. They worked great until one night they just stopped working. i changed the bulbs, no change. i check the fuse, it was just fine but i changed it still nothing. changed the relay and they still don't work. Is there something that i am not checking that would not allow the fogs to work. when i press the switch the light comes on as if its working and turns off as normal but the lights themselves dont work. does anyone know what the problem might be?

  2. #2
    Status
    Offline
    sport-hatch150's Avatar
    AOC Obsessed
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    1,907
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    post a bit more info, model / year might help someone. I cant think of anything except did you have your lights on at the time ?

  3. #3
    Status
    Offline
    robert974's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    27
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    its a 2000 Opel Astra G. The fogs where working fine. it was just recently when i turn them on while i was reversing i noticed that they weren't working and thats where my search begun to solve this prob

  4. #4
    Status
    Offline
    Autosparks's Avatar
    Technical Advisor
    Club Team
    Join Date
    May 2003
    Drives
    VXR Nurburgring
    Location
    N/W London
    Posts
    39,743
    Mentioned in
    115 Post(s)
    Quoted
    70 Post(s)
    I've heard of a problem with the tow bar wiring plug as the fog light goes into it and comes out again. Check this plug which is behind the plastic panel on the boot opening on the right hand side
    Want a professional job done on fitting your aftermarket electrical accessories? PM me for a quote
    Electrical fault finding also taken on
    Located in N/W London HA3, and willing to travel within reason





  5. #5
    Status
    Offline
    robert974's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    27
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Autosparks is it the wiring on the fuse box? or the connector to the right or it or in the engine bay?

  6. #6
    Status
    Offline
    Autosparks's Avatar
    Technical Advisor
    Club Team
    Join Date
    May 2003
    Drives
    VXR Nurburgring
    Location
    N/W London
    Posts
    39,743
    Mentioned in
    115 Post(s)
    Quoted
    70 Post(s)
    It's in the boot as I stated in my last post
    Want a professional job done on fitting your aftermarket electrical accessories? PM me for a quote
    Electrical fault finding also taken on
    Located in N/W London HA3, and willing to travel within reason





  7. #7
    Status
    Offline
    robert974's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    27
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Autosparks i just checked the boot. This is what i came up with. There are three pieces of plastic. There are two that covers the light plug which inspected and all connections are intact in both left and right lights. There is one more piece of plastic that i did not try to remove which is the piece that you see as soon as u open the boot in the centre. do i need to remove this and look for a broken connecton?

  8. #8
    Status
    Offline
    shiftydave's Avatar
    AOC Fanatic
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    810
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by Autosparks View Post
    I've heard of a problem with the tow bar wiring plug as the fog light goes into it and comes out again. Check this plug which is behind the plastic panel on the boot opening on the right hand side
    This would be the panel that allows you to access the back of the drivers side rear light
    Europa Blue cabriolet turbo...now with VXR turbo, collins dump valve and a large number of Courtenay hoses

  9. #9
    Status
    Offline
    robert974's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    27
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by shiftydave View Post
    This would be the panel that allows you to access the back of the drivers side rear light
    ohhh ok yes i checked there but all the wirings seems to be fine

  10. #10
    Status
    Offline
    robert974's Avatar
    AOC Newbie
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    27
    Mentioned in
    0 Post(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    ok i just checked again. i noticed that there are two other wires running along the side of the body of the car heading back to the front. i checked to make sure they were connected and they are. I'm not the best at these things so please bear with me. can anyone give me some more info as in the colour of the wires that I'm looking for etc. thanks ppl

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 17-03-2011, 17:01
  2. Fogs Problem
    By Shady_Brady in forum Electrical
    Replies: 0
    Last Post: 15-08-2007, 12:50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •